Skip to content

Maak kans op 5.000 euro

Glendi
11 september 2014 | 12:00

Advertentie

Meer dan Handen 2014Nederweert bruist van de vrijwilligersorganisaties, -projecten en burgerinitiatieven. Denk bijvoorbeeld aan de activiteiten die in het kader van de opening van de Kerkstraat plaatsvonden, maar ook de EPO Tour Ospel, Neewiert on Wiels, Festeynder, Moulin Blues. Allemaal activiteiten waarbij vrijwilligers een belangrijke rol spelen.

Meer dan Handen 2014

Met de ‘Meer dan Handen prijzen‘ wil de overheid inspirerende voorbeelden in het zonnetje zetten en hun waardering voor al die vrijwilligers uitspreken. Dit jaar worden ook de zogenaamde start-ups beloond. Het gaat hierbij om uitgewerkte ideeën die maximaal één jaar bestaan op moment van inschrijven.

Ook bedrijven kunnen voor een prijs in aanmerking komen. Er wordt dan gekeken in hoeverre het stimuleren van vrijwilligerswerk structureel en op meerdere manieren is opgenomen in het beleid en de bedrijfsvoering. Het gaat daarbij niet alleen om de inzet van geld en materialen, maar ook van mensen, netwerken, deskundigheid en faciliteiten.

Nieuw dit jaar is de VriendenLoterij Passieprijs die wordt uitgereikt aan een persoon die van onschatbare waarde is. Zowel op lokaal, regionaal als op landelijk niveau wordt een winnaar gekozen. De jury beoordeelt vooral of het initiatief overdraagbaar is, wat het oplevert, of er verbindingen worden gelegd én of het als voorbeeld kan dienen voor anderen.

Op 8 december worden de prijzen uitgereikt. De beste ideeën en start-ups maken kans op 5.000 euro. Inschrijven kan tot 1 oktober via www.vrijwilligersprijzen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie