Skip to content

15 jaar Haaze-Hoof in Ospel

Redactie
17 september 2014 | 8:47

Advertentie

Haaze-hoofGemeenschapshuis “Haaze-Hoof” bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit te vieren is er op 1 november 2014 een speciale feestavond voor deze gelegenheid. 
Het orkest: “De Golden Sixties” speelt van 21.00 tot 1.00 uur.

15 jaar Haaze-Hoof in Ospel

Het gemeenschapshuis “Haaze-Hoof” is 15 jaar geleden tot stand gekomen, doordat het voormalige gemeenschapshuis “’t Kloeëster” aan een flinke renovatie toe was. Aangezien op dat moment het gebouw van de H.Hart school aan het Aerthijsplein vrijkwam door een fusie van deze school met de Anna school, vond de gemeente, in overleg met het stichtingsbestuur, het zinvoller om de school te verbouwen tot een nieuw gemeenschapshuis. 
Er werd een nieuwe grote zaal, dokterskamer en zusterskamer aangebouwd. Van de oude klaslokalen werden de tussenmuren verwijderd. Hier moesten de kegelbaan en beugelbaan met bar komen. Aangezien de financiële middelen beperkt waren, heeft Harrie v. d. Loo, die al sinds 1972 beheerder was van Gemeenschapshuis ’t Kloeëster, samen met een grote groep vrijwilligers dit gedeelte ingericht, betegeld en geschilderd.

Op 17 november 1999 werd het gemeenschapshuis feestelijk geopend. 
Voor de naamgeving had het bestuur de Ospelse mensen gevraagd een naam te bedenken en in te sturen. De winnaar kreeg een leuke prijs. 
Het bestuur koos de naam: “Haaze-Hoof” vanwege de historische achtergrond. Op het Aerthijsplein heeft vroeger namelijk een boerderij gestaan waarvan de eigenaar “Haaze” werd genoemd. Het gemeenschapshuis ligt dus in de tuin (hoof) van deze boerderij. De bezetting van Haaze-Hoof bestond uit de Peuterspeelzaal, Het Groene kruis, de Bieb en later de Rabobank. Bovendien maakten + 20 verenigingen, clubs en andere instanties gebruik van de aanwezige zalen.

Harrie van de Loo, die zich samen met zijn personeel al die jaren had ingezet voor het gemeenschapshuis alsof het zijn eigen bedrijf was, werd plotseling ernstig ziek. Na een kort ziekbed overleed hij op 19 augustus 2006. Dit was vreselijk voor zijn gezin, maar ook voor Haaze-Hoof. Nelly van de Kruys nam met veel inzet zijn taak over. Daar Haaze-Hoof een gemeenschapshuis was en dus subsidie kreeg, mochten er geen bruiloften feesten en partijen worden gegeven. Daardoor hadden we jaarlijks een flink te kort. Tot dan toe kregen de gemeenschapshuizen alles wat er te kort was van de gemeente als subsidie. Helaas wilde de gemeente van deze open-eind afrekening af en omzetten in een budget subsidie. Aangezien het bestuur niet verwachtte dat we dan kostendekkend zouden kunnen werken zijn ze op 1 januari 2007 begonnen als een commercieel bedrijf. Toen mochten ze wel bruiloften, feesten en partijen houden. Vanaf toen werd Gemeenschapshuis Haaze-Hoof een Multi Functionele Accommodatie met een volledige vergunning.
 Dit heeft heel goed gefunctioneerd totdat de crisis begon en er enkele goede huurders (De bieb, het groene kruis en de Rabobank) de huur opzegden.

Sindsdien is het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. 
Ondanks het feit dat Haaze-Hoof een modern multifunctioneel centrum is dat voorziet in de behoefte aan ruimte en/of faciliteiten voor verenigingen, bedrijven, 
instellingen en particulieren.
 Het centrum omvat een grote zaal, kleinere vergaderruimten, horeca en een modern ingerichte keuken. 
Ideaal voor: 
Vergaderingen, studiedagen, opleidingen, workshops en cursussen, bruiloften, sfeervolle bijeenkomsten, met koffietafels en lunches.
Dit alles onder het motto : ”Kwaliteit voor een vriendelijke prijs”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie