Skip to content

Tip 6 : Training verbetert je geestelijke vermogens

Redactie
24 september 2014 | 16:58

Advertentie

SportivaLifeDe afgelopen 5 weken hebben we al tips gegeven waarom training en goede voeding de kwaliteit van leven verbetert. Vandaar tip nummer 6: Training verbetert je geestelijke vermogens.

Mens sana in corpore sana

~
een gezonde geest in een gezond lichaam

Hoe ga ik om met stress?
Hoe blijf ik optimaal en efficiënt presteren zonder dat mijn gezondheid en kwaliteit van leven er onder leidt. Het zoeken naar balans houdt veel mensen bezig. Het is de mens eigen steeds grenzen te willen verkennen, te zoeken naar de mogelijkheden van het fysiek, geestelijk en mentaal functioneren. De Romeinse dichter Juvenalis was in het jaar 133 zijn tijd ver vooruit met de uitdrukking ‘Mens sana in corpore sano’, wat zoveel betekent als ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’.

Hedendaags onderzoek toont aan dat kinderen die weinig fysieke activiteit verrichten, laag scoren op diverse neurofysiologische tests. Daarentegen blijken jong volwassenen positief te scoren qua hersenfunctie, als ze lichamelijk actief zijn. Computernerds zouden dus wel degelijk meer in beweging moeten komen, dan worden ze nog beter in wat ze al zoveel deden. Kortom diverse onderzoeken hebben onomstotelijk bewijs geleverd dat beweging onze geestelijke vermogens laat toenemen. Dat wil jij toch ook?

Gezondheidscentrum SportivaLife aan de Hulsenweg 5a te Nederweert is dagelijks geopend en heeft sport mogelijkheden voor zowel kinderen als ouders. Laat je eens vrijblijvend informeren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie