Skip to content

Vereniging Vrienden van Eynderhoof

26 september 2014 | 17:52

EynderhoofDe vereniging “Vrienden van Eynderhoof” is een groep sympathisanten, die Eynderhoof moreel en financieel ondersteunen omdat zij het een belangrijk levend en uniek cultuurmonument in de gemeente Neder­weert vinden. Levend omdat er het oude ambacht en ons culturele erfgoed levendig wordt gehouden en uniek vanwege hetgeen er ambachtelijk wordt geboden en tentoongesteld én vanwege het feit dat Eynder­hoof een vrijwilligersproject is.

Uit toeristisch, recreatief en educatief oogpunt is Eynderhoof meer­ dan een dorpsge­beuren. Het vormt een heel belangrijk onderdeel van hetgeen Nederweert en de Weerter regio aan toerist en recreant te bieden hebben. Eynderhoof verdient daarom ondersteuning. Naast Europees subsidie werkten het provinci­aal bestuur van Limburg en de gemeente Nederweert krachtdadig mee bij de totstand­ko­ming en verdere uitbouw.

Vrienden van Eynder­hoof

De “Vrienden van Eynder­hoof” willen de Stichting Eynderhoof ondersteu­nen bij een goede exploitatie van het museum. Met deze exploitatie gaan – ondanks de inzet van bijna 400 enthou­sias­te vrijwilli­gers ! – hoge kosten gepaard, zoals onder­houds­kos­ten aan gebouwen en inventaris, nutsvoorzieningen, verzeke­ringspre­mies, grondstof­fen, materia­len, exposities. De bestemming van onze gelden vindt in nauw overleg met het stichtingsbestuur plaats.

De vereniging bestaat 21 jaar en telt inmiddels ruim 320 leden! In de Vriendenkamer (tevens exclusieve trouwlocatie in de gemeente Nederweert) van museumboerderij Liberte Gon hangt een Erelijst met de namen van alle vriendinnen en vrienden, waaruit blijkt dat u zich als zodanig in een net gezelschap bevindt !

Wanneer u zich betrokken voelt bij Eynder­hoof en het museum wilt steunen kunt u Vriend(in) van Eynder­hoof te worden. Een keer per jaar is er een gezellige VRIEN­DENDAG (v.m.) in Eynderhoof, op een zaterdag medio juni. En ….. met uw lidmaatschaps­kaart heeft u met 2 personen het gehele museumseizoen gratis toegang tot het museum.

Het bestuur van de vriendenvereniging bestaat momenteel uit voorzitter Bèr Moonen, secretaris Henk Evers, penningmeester Jacques Arntz en de leden Truus van Gog, Frans Heijnen en Wiel Janssen. Ambtelijk secretaris/penningmeester is Sjef Geuns.  Bij hem kunt u alle informatie krijgen : Lemmenhoek 29, 6035 AJ Ospel, 0495 – 631947 – sjefgeuns@telfortglasvezel.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie