Skip to content

Bierfestival Weert met Nederweerts tintje

Redactie
3 oktober 2014 | 19:10

Advertentie

bierfestivalEen tiental brouwerijen uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk presenteren zaterdag 11 oktober vanaf 15.00 uur meer dan 35 bijzondere soorten bier van ’t vat en op fles in café-zaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg in Weert. Verscheidene brouwers zullen ook zelf aanwezig zijn.

Bierfestival Weert

Het eerste Weerter bierfestival vorig jaar was een enorm succes. Jong en oud kwam er op af om eens te proeven van welke smaak bier zij het meest gecharmeerd zijn. Smaken verschillen en dat kun je tijdens zo’n bierfestival uitstekend uitproberen en al zeker als je er ook nog een lekker hapje bij kunt nemen”, vertelt biersommelier Rob Driessens als organisator.

Een nieuwe deelnemer is brouwerij Jopen uit Haarlem, die prominent aanwezig is met zo’n vier verschillende bieren van het vat. De Nederlandse trappistenbrouwerij Koningshoeve met hun La Trappe is ook van de partij. En de kleinere brouwerij ‘de 7e hemel’ uit Sevenum belooft met hun bier hemels genieten. Uit België wordt in elk geval Het Anker uit Mechelen verwacht met de Gouden Carolus. Uit Frankrijk staan voor het eerst brasserie Parisis en brasserie St. Germain op het festival. In het café worden Duitse bokbieren getapt.

De enthousiaste brouwers uit Weert, waaronder Rob Driessens met ’t Iezere Menke en de Ambrosius 1414en de gebroeders Nordhausen van brouwerij De Natte Gijt tappen uiteraard uit hun eigen vaatjes.

Kijk voor de volledige lijst van deelnemende brouwers op www.facebook.com/bierfestivalweert. De entree bedraagt 4 euro inclusief een borgglas van 2,50 euro en inclusief live muziek ven de Nederweerter band F.A.R.T. , ook is er een kinderhoek ingericht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Dat moet gevierd worden!
2 oktober 2024 | 18:00
Dierendag hond Depositphotos serezniy
Stuur snel jouw foto naar Nederweert24!
2 oktober 2024 | 17:30
2024_10_02 Stankhinder Kringgreppel Nederweert-Eind-1
Geen gevaarlijke stoffen waargenomen
2 oktober 2024 | 17:16
politie-stock-1-1
Bij het incident raakte één persoon gewond.
2 oktober 2024 | 17:05

Advertentie