Skip to content

Primeur in Nederweert: “Diepvriesautomaat met varkensvlees”

4 oktober 2014 | 20:07

Diepvriesautomaat met varkensvleesVanaf vandaag kan er bij De Witte Hoeve aan de Hoofstraat in Nederweert vers ingevroren varkensvlees worden gekocht.

Diepvriesautomaat met varkensvlees

Al langere tijd liep Thijs van Eijk met het idee rond om naast super verse eieren ook hun eigen varkensvlees aan huis te gaan verkopen. Zoals het een goede boer betaamt lieten ze lieten al regelmatig een varken slachten voor eigen consumptie. “De karbonade, schnitzels en het varkenshaasje werden apart verpakt. De rest ging dan in het gehakt, omdat onze kinderen dit het lekkerste vonden”, aldus Thijs.  Door de betere vleessoorten in het gehakt te mengen wordt het gehakt erg lekker.

De Peelburger

Naast varkensvlees hebben ze ook een specialiteit “De Peelburger“. Deze is gemaakt van hogere kwaliteit vlees waarbij het varkenshaasje en enkele kruiden zijn toegevoegd. Het resultaat, een kwaliteit stukje vlees wat heerlijk smaakt.

Thijs: “De varkens worden als big op ons eigen bedrijf geboren en door onszelf grootgebracht. Het bedrijf is “Milieukeur” gecertificeerd, wat wil zeggen dat het voldoet aan hoge welzijns- en milieueisen. Zo krijgen de zeugen nestmateriaal aangeboden, de pasgeboren biggen krijgen strooisel in hun nest met vloerverwarming en de biggen in de biggenstal krijgen een jutezak om mee te spelen en in te bijten. Maar dit is nog niet alles… Ook de vleesvarkens krijgen voldoende afleiding met een borstel waar ze tegen kunnen schuren en een koker met stro wat ze er zelf uit kunnen halen. Verder is de vleesvarkensstal voorzien van een lichtstraat, zodat er overdag altijd licht in de stal is. Ten slotte maakt het gehele bedrijf gebruik van groene stroom. Doordat de dieren in en goed klimaat vertoeven en goed verzorgd worden, hebben ze een zeer laag medicijngebruik. Je koopt dus een lekker, maar vooral ook veilig stukje allergie- en glutenvrij vlees.”

Om het ook vooral veilig te houden wordt het vlees bevroren verkocht. Het vlees kan na ontdooien in de koelkast direct worden gebraden. In de diepvries kunnen de producten nog minimaal 3 maanden worden bewaard. Voor de verkoop hebben we een speciale robot diepvries automaat gekocht. Hier kan men 24 uur per dag 7 dagen per week terecht Ook wordt de parkeerruimte vergroot zodat je makkelijker kunt parkeren en meer uitzicht hebt wat leidt tot een hogere verkeersveiligheid.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie