Skip to content

Centrumplan Nederweert op lange baan?

Redactie
8 oktober 2014 | 10:10

Advertentie

Centrumplan-Nederweert-2014Tijdens een besloten raadsvergadering op maandagavond heeft het college de raad geïnformeerd over de stand van zaken rondom het centrumplan Nederweert. Na eerder uitstel is het is ook onmogelijk gebleken om voor 1 oktober de realiseringsovereenkomst te sluiten zoals eerder was afgesproken. Burgemeester en wethouders sluiten niet uit dat een overeenkomst binnen afzienbare termijn alsnog kan worden gerealiseerd. Het college gaat nu eerst een verdiepingsslag maken en laat zich adviseren over de gevolgen die het centrumplan kan hebben voor de toekomst van het (bestaande) centrum van Nederweert.

Centrumplan Nederweert

Om een verder te kunnen  moet er met alle partijen (de grond- en pandeigenaren en de toekomstige huurders en afnemers van de winkelruimte en bovenwoningen) een overeenstemming zijn. Het bleek niet mogelijk om de termijn van 1 oktober te halen. Op basis van de positieve resultaten tot nu toe, sluit het college echter niet uit dat een realiseringsovereenkomst op een later tijdstip alsnog kan worden gesloten.

Burgemeester en wethouders vinden het gezien de looptijd van het plan en de genoemde ontwikkelingen, belangrijk om zich nader te laten adviseren over de effecten die het centrumplan kan hebben voor het huidige kernwinkelgebied van Nederweert. Er bestaat behoefte aan meer inzicht in de gevolgen van de actuele ontwikkelingen in de detailhandel en de vraag hoe dit zich verhoudt tot de visie op de detailhandel in het Masterplan Nederweert-Budschop uit 2009.

De gewenste verdiepingsslag betekent dat er nog enige tijd nodig zal zijn voordat burgemeester en wethouders een standpunt kunnen innemen en zij de gemeenteraad een voorstel kunnen doen over het vervolg van het centrumplan. Zoals het er nu naar uitziet wordt een voorstel van het college aan de gemeenteraad begin 2015 verwacht. De aangepaste planning heeft geen gevolgen voor de door de provincie verstrekte subsidie van ruim 1,5 mln euro.

Advertentie

6 Reacties

  1. Onderzoek naar gevolgen centrumplan, wie betaalt bepaalt……………..

  2. Als het geld voor het opknappen van het gemeentehuis besteed wordt aan het terugdraaien van de rijrichting naar TWEE richtingen MET parkeerplaatsen en ZONDER nieuw centrum dan heeft Nederweert weer een kans om booming te worden. Als ik nu door de straten loop dan is het bar en boos. Wie gaat er met dit weer door het centrum lopen? Auto voor de deur, tas erin en verder. Dat is wat de consument in Nedweert wil en dan kan er geconcureerd worden met vooral Weert. En dan een randweg om budschop erbij te betrekken…. Met een bredere brug maar je mag het centrum niet in. Alles twee richtingen, problem solved voor iedereen!!!!.

    • Bijna goed
      Alleen geen nieuwe Randweg.
      Of bedoel je een Randweg via Budschop?

  3. Precies. Wat een uitgestorven doods dorp is het geworden zeg. Het zal niet lang duren of er komen meer panden leeg te staan en dan wordt het nog doodser. Ongelofelijk hoe ze dit ooit hebben kunnen bedenken.

  4. Hoe was het ook weer ?
    Nederweert daar kun je niet omheen.

  5. De ketens house of shoes vandaag failliet, de Schoenenreus bijna, V&D in grote problemen, Halfords failliet, De Harense smid failliet, HEMA landelijk in de problemen, etc…………… Maar dit alles telt niet voor ons mooie winkelcentrum in Nederweert, hier gaan we voor nieuwbouw en uitbreiding, tevens gaan we de overgebleven ondernemers extra belasten……………… Ketens in nood, komt allen naar Nederweert, hier is nog een dikke boterham te verdienen……


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie