Skip to content

Brandweer bevrijdt paard uit benarde positie

Redactie
11 oktober 2014 | 17:09

Advertentie

Paard in de sloot Someren-EindDe brandweer van Someren heeft zaterdagmiddag een paard uit haar benaderde positie gered. Het paard liep voor een sjees en maakte een paar bokkensprongen waardoor een arm van de sjees afbrak.

Brandweer bevrijdt paard uit benarde positie

Het paard viel op de grond en kwam uiteindelijk op haar de zijkant in de sloot terecht. Het paard kon niet meer zelfstandig overeind.

De brandweer van Someren was snel ter plaatse en heeft met touwen en banden het paard weer op de been gekregen. Het paard maakt het goed. De bestuurder van de sjees liep een paar flinke schrammen in zijn gezicht op.

Advertentie

6 Reacties

  1. De sjeeskes zie steeds vaker en ze rijden steeds ellendiger misschien moeten zie hieraan eens wat normen en veiligheids regels aan stellen.

    • Ik rij zelf paard (geen karretje) maar wat ik vooral merk zijn gejaagde bestuurders die je het liefste de sloot in jakkeren op landweggetjes. Laat die de normen en veiligheidsregels maar eens in acht nemen.

    • Maaike , ik ben het met je eens.
      ik rij zelf geen sjees maar wel paard , maar auto en motorbestuurders razen met hoge snelheid langs een paard af , zonder gas terug te nemen. Een beetje begrip voor elkaar op de weg zou al voldoende zijn.

  2. Wij waren er bij vlak nadat het fout was gegaan, maar hebben ze zien rijden. De bestuurder reed heel rustig. Het paard was nog jong en schrok van een grote kuip naast de weg, zo’n kadaver kuip. Door de rare sprongen die het paard maakte, kwam zijn achterbeen over een van de bomen van de sjees. De bestuurder was van de sjees gevallen en kreeg ook nog een stoot tegen zijn borst toen hij het paard trachtte te kalmeren. Terwijl hij naar adem snakte kon het paard richting sloot gaan, met nog steeds de stang van de sjees tussen zijn benen, en is er toen in de sloot terecht gekomen. Het paard lag dus in de sloot, nog steed vast aan de sjees. We hebben geprobeerd het paard los te krijgen, en alle banden van de sjees zijn losgemaakt of afgesneden. Maar omdat het paard nog op de stang van de sjees lag, kon het er niet zelf uitkomen. De brandweer kwam gelukkig snel. Zij hebben de stang doorgeknipt, waarna het paard bevrijd kon worden.

    • Goed gedaan mannen 🙂

    • Heel goed gedaan!

      Dit pleit wel voor veiligheids lichtogen en snelsluiting aan de strengen. Zeker bij jonge paarden.
      Dan kan alles in een paar simpele klikken los.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie