Skip to content

Beleef de Nacht van de Nacht in de Peel

Glendi
17 oktober 2014 | 15:02

Advertentie

Avondwandeling in de Groote PeelOntdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Niet alleen mensen hebben hier last van, ook voor dieren en planten is het belangrijk dat nachten duister blijven. Om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder, organiseren Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt de Nacht van de Nacht voor de 10e keer plaats, en wel op 25 oktober, als de klok een uur terug gaat en we extra lang kunnen genieten van het donker.

Zaterdag 25 oktober

Ook Staatsbosbeheer doet mee en organiseert een sfeervolle avondwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Na afloop wordt een ‘bloedstollend’ Peelverhaal verteld door verhalenverteller Frans van de Pas en staat er een kopje koffie of chocolademelk klaar.

De Groote Peel is een natuurgebied met nauwelijks verkeerswegen of bebouwing en weinig kunstmatige verlichting. Het is een ideaal gebied om het donker te beleven. De tocht wordt gelopen zonder zaklamp, je bent dus afhankelijk van het licht van de maan, de sterren én van de Peelgids die deze wandeling begeleidt. Het is best spannend om in het donker te lopen, maar al snel merk je dat je zintuigen zich aanpassen. Je gaat automatisch beter luisteren en meer vertrouwen op de tast. En, wat je niet kunt zien, kun je erbij fantaseren. Want, lijkt die boom niet op een reus? Of op een Romeinse ridder?

De wandeling is geschikt voor alle leeftijden en dus een ideaal avondje genieten voor het hele gezin. De wandeling start om 19.00 uur vanaf Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname is een vrijwillige bijdrage en opgave gewenst op nummer: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Foto: @Nando Harmsen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie