Skip to content

Nederweert door het oog van… Jef Kirkels

Redactie
19 oktober 2014 | 10:45

Advertentie

boerenbond NederweertWekelijks laat Nederweert24.nl u een voorproefje zien uit het nieuwe fotoboek over Nederweert in de jaren 1950-1970.

Jef Kirkels was van 1955 tot 1971 beheerder/zaakvoerder van de Boerenbond. In 1961 vonden grootschalige nieuwbouwactiviteiten plaats waaronder de bouw van een hoge meelsilo. Deze domineerde het dorpsbeeld al vanaf grote afstand. Steigerbouw was acrobatenwerk. De foto heeft wat weg van de bouw van een wolkenkrabber in New York. Bovenop de ladder Sjraar Reemers. Vooraan Toon Vaas en daarachter Jan Raemaekers.

New York of Nederweert?

Dit is een van de paar honderd prachtige foto’s uit het boek. De inschrijving is onlangs van start gegaan en de belangstelling is nu al enorm. Ondanks de vluchtigheid sociale media en internet waarderen blijkbaar veel mensen nog steeds een fraai vormgegeven en niet al te duur fotoboek vol van herinneringen en jeugdsentiment uit hun eigen woonplaats. Voor particulieren om te ‘hebben’ of kado te geven tijdens de feestdagen. Voor bedrijven en instellingen als relatiegeschenk of onderdeel van een kerstpakket.

Het fotoboek verschijnt op vrijdag 21 november 2014. Zij die het boek vóór 1 november bestellen, profiteren van een korting van € 4,- per boek en betalen slechts € 25,50 (i.p.v. € 29,50) excl. eventuele verzendkosten.

Bestellen? Wees er snel bij en klik hier voor de flyer en het digitale bestelformulier.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een van de vier goed, op ladder inderdaad Sra Reemers, op de voorgrond zijn vader Sjeng Reemers, op de achtergrond Theu van Heugten en Leo Konings

  2. Dankjewel, Nelly, voor je scherpe blik. Bij de presentaties van de foto’s in de Pinnenhof waarbij ook deze foto werd getoond, liepen de identificaties van de afgebeelde personen nogal uiteen. De een meen ‘die’, de ander ‘deze’, te herkennen. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om in de gedrukte boekversie alleen de man op de ladder, Sjra Reemers, te noemen.
    Nogmaals dank voor je hulp!

    • Was niet moeilijk om je eigen vader en opa te herkennen, mijn vader vulde de andere namen aan, dank je voor de snelle reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie