Samen met de asperges in het voorjaar en het wild in het najaar hebben ze bij De Dorpsherberg in Ospel twee mooie seizoensmomenten om lekkere extra gerechten te serveren. Wild is de verzamelnaam voor dieren die in de vrije natuur leven. Zij hebben zelf hun voedsel bij elkaar gezocht en moeten daar doorgaans harder voor werken. Het vlees van wild is daardoor magerder en heeft een meer aromatische (sterkere) smaak. Ook is het vlees van wild meestal donkerder van kleur en bevat het veel ijzer en eiwitten.
Wild in Ospel
Het seizoen loopt officieel van 15 oktober tot en met 31 december alhoewel wilde zwijnen al vanaf 1 juli, wilde eenden vanaf 15 augustus en herten vanaf 1 september geschoten mogen worden. Voor sommige dieren gaat het jachtseizoen door tot en met 31 januari en voor het hert zelfs nog iets langer.
In De Dorpsherberg houden ze zich echter aan het klassiek seizoen en serveren de gerechten tot eind december. Ze kiezen op onze kaart voor de traditionelere gerechten zoals bijvoorbeeld de hazenpeper, een stoverij van haas met diverse kruiden. Verder serveren ze dit jaar mooie hertenmedaillons, gesneden van de filet. Dit is het fijnste stuk van het hert en malser dan bijvoorbeeld de achterbout. En voor wie niet kan kiezen hebben ze een trio van wild bestaande uit hert, haas en wild zwijn. Hierbij wordt de bekende garnituren zoals oesterzwammen, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes en aardappelpuree geserveerd.
En om het helemaal compleet te maken schenken ze hierbij een heerlijk glas Bockbier met dit jaar de keuze uit diverse mooie brouwerijen met zowel onder- als bovengistende Bockbieren. “Misschien is daarom het wildseizoen voor mij persoonlijk ook wel favoriet…“, aldus Coen van der Zanden
2 Reacties
Mmmmm gezellig dieren opeten die opgejaagd zijn en half dood en veel moesten lijden,
De jager die er veel geld aan verdient en geen belasting erover hoeft te betalen.
Echt gezellig.
Jij eet dus alleen boontjes?