Skip to content

Principeovereenkomst verplaatsing Jan Linders

Redactie
25 oktober 2014 | 14:37

Advertentie

Centrumplan-Nederweert-2014B & W van Nederweert laten zich nader adviseren over de effecten die het centrumplan kan hebben op het kernwinkelgebied (Kerkstraat en Lambertushof). Zij hebben behoefte aan meer inzicht in de gevolgen van de meest actuele ontwikkelingen in de detailhandel.

Principeovereenkomst verplaatsing Jan Linders

Dit antwoordt het college op schriftelijke vragen van de raadsfractie JAN. De fractie JAN wilden weten of er al een principeovereenkomst met Jan Linders is over verplaatsing van de supermarkt aan het Lambertushof naar de nieuwe locatie Wijen–Emté. B & W antwoorden dat een principeovereenstemming bereikt is over de verplaatsing naar de nieuwe locatie.

JAN vraagt verder in hoeverre de gemeente aansprakelijk kan worden gesteld voor de eventuele schade die de eigenaren van het pand Linders lijden. Deze vraag kunnen B. en W. niet eenduidig beantwoorden. Zij zeggen dat de gemeente niet aansprakelijk is voor de gevolgen van concurrentieverhoudingen in de markt. Maar wel voor de planschade die kan ontstaan als gevolg van planologische wijzigingen. Om het centrumplan mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

B & W verwachten begin 2015 de raad een voorstel te doen over het vervolg van het centrumplan op basis van het advies dat zij hebben gevraagd.

Advertentie

3 Reacties

  1. Had de action maar laten komen in de plaats dan verhuizen.

  2. Laat de Action maar ergens komen. Vrije locaties genoeg. Hierdoor zullen ook meer mensen van buitenaf komen die dan ook weer in het dorp zullen verblijven.

  3. Een Action op budschop dat is een geweldig idee.Dan betrekken we Budschop eindelijk bij Nederweert.Weet zeker dat ,dat beter werkt dan de N266 te verleggen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie