Skip to content

Aanpak wateroverlast Waatskamp in Ospel

Redactie
29 oktober 2014 | 15:26

Advertentie

betonnen-duikersOp 3 november start Waterschap Peel en Maasvallei met de reconstructie van de beek Waatskampinlaat, gelegen langs de weg Waatskamp in Ospel. Met deze herstelwerkzaamheden behoort wateroverlast, langs de Waatskamp, tot het verleden. Eind december 2014 zijn de werkzaamheden afgerond.

Aanpak wateroverlast Waatskamp in Ospel

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de duikers vanaf de oorsprong bij de Venloseweg tot bij de Meester Nouwenstraat in de nieuwbouwwijk in Ospel. Dit geldt voor de duikers die niet beantwoorden aan de gewenste diameter of hoogte. Op vijf plekken wordt de weg Waatskamp gekruist en de inritten naar de aanliggende bewoning. De verharding wordt in oude staat hersteld. Aannemer F.A. Pennings uit Rosmalen voert de werkzaamheden uit. De directie en toezicht is in handen van Brouwers Adviesbureau uit Roermond.

Plaatselijk probleem
De naam Waatskampinlaat geeft aan dat deze lossing water inlaat. Dit gebeurt bij de oorsprong bij de Noordervaart. Dit water voedt enkele vijvers gelegen langs het tracé. Maar de belangrijkste taak is het ontwateren van de lintbebouwing langs de weg Waatskamp. Op dit moment heeft de Waatskampinlaat veel duikers (buizen) met verschillende diameter en gelegen op verschillende hoogtes. Dit zorgt voor stagneren van de waterafvoer en vraagt om intensief onderhoud. Bij hevige regenval zorgt het voor plaatselijke overstroming van aangrenzende percelen. Dit wordt nu met de werkzaamheden opgelost.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie