Skip to content

Dirigeren kun je leren

Glendi
3 november 2014 | 14:55

Advertentie

Cursus Koordirectie Rick WeertRick biedt in samenwerking met de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties (VNK) Limburg een Oriëntatiecursus Koordirectie aan. Deze praktijkgerichte cursus start op zaterdag 8 november.

Tien weken lang krijg je de gelegenheid kennis te maken met het dirigeren en alles wat daarbij komt kijken. Er wordt gewerkt vanuit de praktijk en aan de hand van repertoire dat je zelf inbrengt. Onderwerpen die aan bod komen zijn repetitietechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afloop krijg je persoonlijk advies over verdere scholingsmogelijkheden.

Cursus Koordirectie Rick Weert

Rick kan de cursus voor het jaar 2014 aanbieden in de vorm van 10 lessen van 2 uur voor 226 euro (incl. lesmateriaal). Inwoners van de provincie Limburg krijgen het lesgeld gedeeltelijk terug als ze hun certificaat na afronding opsturen naar het VNK. Iedereen vanaf 25 jaar krijgt 75% gesubsidieerd en jongeren tot 25 jaar krijgen zelfs 90% gesubsidieerd. Kortom een unieke kans om deze opleiding te volgen.

De cursus is laagdrempelig en niet alleen bedoeld voor koordirigenten, maar ook voor leerkrachten uit het basisonderwijs, Pabo-studenten en bevlogen koorleden. Kortom iedereen die regelmatig met een groep zingende mensen werkt. Wanneer je de oriëntatiecursus al succesvol doorlopen hebt, kun je de cursus Koordirectie 1 volgen. Deze start ook op zaterdag 8 november. De cursus is speciaal opgezet voor dirigenten die reeds de nodige kennis in huis hebben of in de praktijk werkzaam zijn.

Gestart wordt met een proefles en toelatingstest: tijdens de proefles wordt tekst en uitleg gegeven over de inhoud van de cursus. Aan het einde van deze sessie volgt een toelatingstest om ervoor te zorgen dat de kandidaten zoveel mogelijk hetzelfde muziekzaalinhoudelijke niveau hebben.
Tijdens de cursus komen solfège, partituurspel, slagtechniek, stemvorming en programmeren uitgebreid aan de orde. Het accent ligt op de toepassing daarvan in de praktijk.

De cursus eindigt met een koorpracticum met een Projectkoor waarbij je beoordeeld wordt op je vaardigheden. Daarna volgt, bij goed gevolg, de uitreiking van een officieel VNK certificaat. Limburgse cursisten komen in aanmerking voor subsidie via de VNK.

De proeflessen voor beide cursussen zijn gratis en vrij toegankelijk. Kom zaterdag 8 november naar onze concertzaal, Beekstraat 27 te Weert. Om 9.30 uur begint de proefles voor de oriëntatiecursus en om 10.30 uur voor de vervolgcursus Koordirectie 1. Meer informatie en/of inschrijven? Ga naar www.ricknet.nl of neem contact op via tel. 0495 – 533 954 en vraag naar Rita Scheffers.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie