Skip to content

De vinkjes

Redactie
8 november 2014 | 10:00

Advertentie

Ruben Weekers NederweertNa de aanslagen op de Twin Towers, de tsunami in Haïti en het heersende ebolavirus in Afrika, is er wederom een ramp van formaat. Een ramp die de wereld wederom recht in het hart raakt. 
Dit grote debacle treft eenieder onaangekondigd en komt als het ware uit de lucht vallen. Niemand had zich hierop voorbereid. 
Hét digitale communicatiekanaal Whatsapp heeft een update in het smartphoneprogramma doorgevoerd: blauwe vinkjes.

Voor iedereen die zojuist is ontwaakt uit een 8-jaar durende coma of een decennium lang heeft gekampeerd op de Noordpool, een korte uitleg: het populaire digitale praatprogramma Whatsapp is al sinds lange tijd hét goedkopere antwoord op de SMS; het werkt via internet en is nagenoeg kosteloos. Door middel van nummeruitwisseling kan eenvoudig gecorrespondeerd worden tussen 2, of zelfs meerdere, Whatsappgebruikers. 
Tot dusver de vrolijke voorgeschiedenis van Whatsapp.

Helaas, aan alles komt een eind. De tevreden typende smartphonejunkie maakte afgelopen week plaats voor een diepbedroefde Whatsapper. Dikke tranen komen neer op touchscreens en vinden hun weg naar het Whatsappicoontje. De groene telefoongemeenschap huilt.

Waarom?  Normaliter wordt een bericht verstuurd en vervolgens zonder verdere consequenties afgeleverd bij de ontvanger. De ontvanger kon deze berichten in alle rust bekijken en stelde zijn/haar antwoord nog even uit. De ingevoerde verandering maakt dit nagenoeg onmogelijk. Wanneer een bericht is verstuurd en vervolgens wordt gelezen door de ontvanger zijn er twee blauwe vinkjes bij het bericht te zien, een bevestiging van het lezen van dit bericht. Vandaar de onmogelijkheid tot het negeren van digitale gesprekspartner. U begrijpt ‘m, desastreus inderdaad.

De ooit zo sociale wereld waarin de vrijblijvendheid van het gesprek hoog in het vaandel stond, zullen we daarom met weemoed gaan herinneren. Het is een nagedachtenis aan een tijd waarin negeren en converseren hand in hand gingen. Een tijd die helaas de verleden tijd is, nooit zal een smartphone nog hetzelfde aanvoelen. De digitale gesprekken verliezen hun spontane waarde en een collectieve sociale isolatie doet zijn intrede.
 Het is bekeken met ons.

Advertentie

3 Reacties

  1. raar maar waar, als ik zie dat mijn berichtje gelezen is wil ik meteen antwoord.

  2. whatsapp ? vinkjes ? Smartphone ?
    ik denk whatstehek en die vink zit in de tuin en het woord smart van het engels slim slimmetelefoon ha ha
    wat wij er als mens niet in stoppen krijgen wij als mens er ook nooit uit dus als die chip in je telefoon leeg is kun je er niets mee dan gaan we maar weer gewoon verder met rook singnalen en sos codes groetjes ui de goede tijd

  3. eindelijk iemand die het met mij eens is een telefoon is om te bellen en niet om mee te spelen die telefoon heeft ons stiekem zeer asociaal gemaakt waar je ook bent met wie je ook spreekt ze hebben altijd telefoon in de handen is dat ding perongeluk leeg is er gelijk paniek I LOVE Megamindy


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie