Skip to content

MediaCentrum Midden-Limburg

Redactie
13 november 2014 | 19:58

Advertentie

MediaCentrum Midden-LimburgVier mediapartijen uit de regio Weert hebben een intentieverklaring en een visie op media-ontwikkelingen in Midden-Limburg aangeboden aan gedeputeerde van Dijk van de provincie Limburg. Doel is om te komen tot een sterke samenwerking tussen verschillende media-aanbieders in Midden-Limburg. Deze partijen willen hiervoor een Mediacentrum oprichten onder de naam MCML. Het kernteam bestaat uit de private en publieke mediapartijen: WeertFM (radio), WeertdeGekste (internet), Weert TV (televisie) en Midden-Limburg Actueel (livestreaming).

MediaCentrum Midden-Limburg

Het beoogde Mediacentrum wil vanuit de twee Midden-Limburgse steden gaan opereren en moet gaan dienen als ‘home’ voor de genoemde partijen, als uitvalsbasis voor de meerdere media partijen in Midden-Limburg en als innovatieve broedplaats voor nieuw mediatalent. In het Mediacentrum komt een afgestemde samenwerkingsvorm tussen publieke en private organisaties uit de regio. Vanuit Weert zal het team MCML van start gaan met als doel meer lokale en regionale partijen aan zich te binden als mediapartner. Inmiddels hebben er verkennende gesprekken plaats gevonden met andere lokale omroepen in Midden-Limburg.

Er wordt gepleit voor de verbinding en versterking van de huidige mediapartijen. Hierin zal de regionale kijker/consument geïnformeerd worden via lokaal nieuws in actuele journaalvorm op radio en TV, Live Streaming, snelle head-line voorziening via internet en sociale media. Hierbij wordt de snelheid gekoppeld aan verdieping, waardoor er comfortabele en gewenste nieuwskwaliteit wordt geboden aan de consument. In de nieuws- en informatievoorziening staat de lokale betrokkenheid centraal. Redactie dus vanuit het middelpunt van de lokale samenleving. Gezamenlijk wordt er voor een regionaal toereikend media-aanbod gezorgd en wordt er gekozen voor een sterke centrale positie in de derde laag van het media/omroepbestel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie