Skip to content

Technasium TOP Award 2015

Glendi
13 november 2014 | 8:25

Advertentie

Technetium Top Award 2015De tweedejaars Technasiumleerlingen van het Philips van Horne SG Weert nemen de komende periode deel aan de Technasium Top Award. Dit is een landelijke, uitdagende wedstrijd waarbij leerlingen kunnen zien hoe fascinerend en veelomvattend bèta en techniek is. Alles ligt in de handen van de teams zelf, van idee tot uitvoering.

Philips van Horne​

De wedstrijd draait dit jaar om ‘biomimicry (= de natuur als inspiratiebron) en energieleverend bouwen’. Opdrachtgever CAH Vilentum, kennisinstelling op het gebied van management, dier, voedsel en ruimte, vraagt de deelnemers in de huid te kruipen van een biomemetic architect en zo een technische oplossing te ontwikkelen die ertoe bijdraagt dat het nieuwe gebouw van CAH Vilentum energieleverend wordt en er een gezond leefklimaat ontstaat.

Van oriëntatie en analyse tot uitwerking in schetsen en technische tekeningen: de leerlingen doorlopen alle fasen. Zo ontdekken ze zelf hoe mooi het is om een innovatieve oplossing te bedenken voor een maatschappelijk relevant probleem. Met hoofd én handen.

Begin maart zijn de regionale voorrondes waar alle teams hun eigen werkende prototype presenteren aan elkaar, de jury en het publiek. De winnaars van de voorrondes mogen naar de landelijke finale op 17 en 18 april 2015. Hier moeten de teams hun ontwerp binnen twaalf uur bouwen, voor live publiek. De winnaars beleven letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt; zij winnen een rondvlucht boven Flevoland! Het team dat naar huis gaat met de publieksprijs gaat de natuur in, de onuitputtelijke bron van biomimicry! Deze leerlingen gaan samen met een boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar het grootste knaagdier van Nederland tijdens een heuse beversafari in het Almeerderhout.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie