Skip to content

Dorpsbewoners in gesprek over de toekomst

Glendi
15 november 2014 | 15:34

Advertentie

burgemeester Evers NederweertOp zaterdag 22 november vindt in de Pinnenhof in Nederweert het PlattelandsParlement 2014 plaats. Dit jaar, onder het motto ‘ons dorp in beweging’.

Bewonersorganisaties, verenigingen en politici kunnen hier met elkaar een kijkje in de glazen bol nemen. Er wordt ingespeeld op actuele vragen die leven bij bewoners van kleine kernen in Limburg. Wie zorgt er straks voor mij? Hoe vinden we nieuwe vormen van verenigen? Hoe houden we brood op de plank? Deze drie hoofdvragen worden verder uitgediept aan negen verschillende en interactieve gesprekstafels, waarbij diverse initiatiefgroepen uit de gehele provincie hun praktijkervaringen komen toelichten.

Gouverneur Bovens, burgemeester Evers en Anne Pastors (adviseur sociaal domein) geven hun visie op de toekomst. Daarna zijn er 9 gesprekstafels, waar aan de hand van een concreet voorbeeld met bewoners en leden van Provinciale Staten gesproken wordt over nieuwe vormen van zorg, economie en verbindingen. Voorbeelden zijn: ’t Roojer Dorpsfonds, een stichting met als doel het bieden van financiële ondersteuning aan verenigingen en stichtingen die op welke manier dan ook de gemeenschapszin bevorderen. Sportpark de Bengele waar 14 organisaties aan de slag gingen met een gezamenlijke aanpak. Andere voorbeelden zijn de Dorpscooperatie Steingood uit Beringe, gericht op gezamenlijk gebouwenbeheer en de Dagopvang van het Jozefhuis in Roggel.

Kortom een inspirerende dag met een blik op de toekomst! Het programma duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Je kunt je aanmelden via vkkl@synthese.nl. Meer informatie vind je op www.vkkl.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie