Skip to content

Botmateriaal aan de Mildert archeologische rijksmonumenten

Redactie
18 november 2014 | 14:58

Advertentie

botresten MildertDe Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is van plan de resten van de Romeinse brug en het prehistorisch botmateriaal aan de Mildert aan te wijzen als rijksmonumenten. Verwacht wordt dat de officiële aanwijzingsprocedure op korte termijn start.

Botmateriaal aan de Milder

De gemeenten Weert en Nederweert en de eigenaren van de gronden, Natuurmonumenten en Waterschap Peel- en Maasvallei, zijn trots dat zij binnen hun grondgebied in de nabije toekomst waarschijnlijk twee nieuwe archeologische rijksmonumenten hebben liggen. Beide locaties zijn aan het licht gekomen bij de herinrichting van de Tungelroyse Beek. De twee monumenten maken deel uit van een selectie van 28 locaties in Nederland welke de Rijksdienst wil toevoegen aan het bestand met archeologische rijksmonumenten.

Romeinse brug
De resten van de Romeinse brug zijn bijzonder omdat de brug een symbool is van het belang dat de Romeinen hechtten aan een goede infrastructuur. Binnen het huidige bestand van archeologische rijksmonumenten zijn er relatief veel complexen opgenomen. De Romeinse brug vormt hier een mooie aanvulling op. De brug geeft meer inzicht in het functioneren van de gemeenschap in de tijd van de Romeinen.

Prehistorisch botmateriaal
Het prehistorisch botmateriaal bestaat onder andere uit resten van twee edelherten en overige dierlijke resten in combinatie met aardewerk en (vuur)steen. Gebieden met goed bewaarde, prehistorische organische materialen zijn zeldzaam in het Brabants-Limburgse dekzandgebied. De vondst maakt de puzzel van het verleden ook weer completer.

Foto: araemaekers.wordpress.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie