Skip to content

Grote belangstelling voor nieuwe fotoboek (Foto’s)

Redactie
22 november 2014 | 10:40

Advertentie

1boekpresentatie2##In een tot de laatste hoek bezette Zaal Centraal vond vrijdagavond de officiële presentatie plaats van het fotoboek “Nederweert door het oog van… Jef Kirkels”. Een uitgave vol nostalgische foto’s die door Jef Kirkels werden gemaakt in de periode 1950-1970. Het boek is alweer de negende uitgaven van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. De massale belangstelling bij de voorintekening op het boek en de grote opkomst bij de boekpresentatie van vrijdagavond bewijzen dat deze vorm van heemkunde bedrijven aanslaat bij een groot publiek.

Afgewisseld met toepasselijke muzikale intermezzo’s met zang en muziek door het duo Thera en Niek Sieben en nostalgische mijmeringen door oud-journalist Gerard Kessels, werden de 160 aanwezigen getracteerd op een afwisselend avondprogramma waar veel vaart in zat en op talloze foto’s uit het boek die geprojecteerd werden op een scherm.

Het eerste exemplaar werd door voorzitter Alfons Bruekers van de stichting uitgereikt aan burgemeester Henk Evers. Die moest daar wel wat voor doen, want voordat hij het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen, moest hij zich onderwerpen aan een vijftal kwiz-vragen om zijn parate kennis over Nederweert uit zijn jeugd te testen. Een uitdaging waar hij overigens met vlag en wimpel voor slaagde.

Herinneringen en nostalgie

Leden van de families Kirkels en Lenders waren in grote getale naar de uitreiking gekomen. Mieke Kirkels, co-auteur van het boek met foto’s van haar vader, vertelde aan het publiek hoe het boek tot stand was gekomen en reikte het ‘tweede’ exemplaar uit aan haar broers.

Aan het eind van de avond was Zaal Centraal gevuld met een grote schare mensen die allen met blikken van herkenning en verwondering ademloos zaten te bladeren in het 168 pagina’s tellende en door Drukkerij van Deursen BV geproduceerde fotoboek. Het was precies zoals Gerard Kessels al had gezegd in zijn praatje: “ ’t book es as ’n doeës vol herinneringe en ’n glaas vol nostalgie”.

Zij die niet in staat waren om vrijdagavond hun bestelde boek op te halen, kunnen daarvoor terecht op zaterdag 22 en zondag 23 november, telkens tussen 11.00-16.00 uur, bij Guulke Eten&Drinken, Geenestraat 2A.

Het boek is vanaf zaterdag 22 november ook in de losse verkoop verkrijgbaar bij BRUNA, Lambertushof in Nederweert. Bestellen kan ook via internet via deze link. Het fotoboek kost slechts € 29,50 excl. eventuele verzendkosten. Een ideaal kado voor de komende feestdagen. Zorg dat u er snel bij bent want de eerste druk is waarschijnlijk in een mum uitverkocht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie