Skip to content

Reddingsbrigade succesvol op NK Lifesaving

Glendi
27 november 2014 | 11:14

Reddingsbrigade NederweertOp zaterdag 15 en zondag 16 november vond in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Internationale wedstrijd BeNe Cup plaats, hét podium voor het Nederlands Kampioenschap Individueel. Op zaterdag werden er twee individuele en drie teamonderdelen gezwommen en op zondag vier individuele en één teamonderdeel.

Anne van Thuijl en Desirée Moonen bij de dames A; Amber Borkink, Janne van der Elsen en Vera Moonen bij de dames B en Paul Roos bij de heren masters. Allemaal waren ze er klaar voor om goed te presteren. Voor Amber was het haar allereerste wedstrijd. Ze zwom goed en was dan ook tevreden over haar optreden. Uiteindelijk eindigde ze op een mooie 39e plaats. Janne zwom op de eerste dag een perfecte race bij de 100m lifesaver. Het leverde meteen een clubrecord op. Vera zwom op de tweede dag een goede Reddingswisselslag. Hiermee versterkte ze haar positie in de top van het klassement. Anne zwom een goede Super Lifesaver en Paul was erg tevreden over het onderdeel Popduiken met zwemvliezen. Desirée verbeterde een aantal van haar eigen persoonlijke records en eindigde net achter Anne op een 10e plek in het nationale klassement. Paul eindigde op een 7e plaats bij de Master Heren. Vera haalde een 3e plaats en Janne een 8e. Dit leverde naast een bronzen medaille voor Vera ook een nominatie voor de Nationale Junioren selectie op voor beide zwemmers. Bovendien werd Vera ook nog eens geselecteerd voor de Nationale senioren selectie.

3e plaats Dames Club Team

Naast de individuele onderdelen werd er ook in teamverband gestreden voor een podiumplaats.  Op elk onderdeel wist het damesteam zich te verbeteren. Dit leverde een geweldige 3e plaats op in het nationale klassement.

Op 2 november werd het Nederlands Kampioenschap voor de Aspriranten in Gouda georganiseerd. Lise en Maud van der Elsen hielden de eer hoog voor Nederweert. De meiden verbeterden zich flink. Met uitschieters op de 100m Super Lifesaver, 50m Lifesaver en 100m hindernis zwemmen voor Lise en de 50m Reddingswisselslag en 50m Ringduiken voor Maud. Lise werd 6e in het nationaal eindklassement bij de Aspiranten C en Maud 12e bij de Aspiranten D. Voor Lise betekende dit een nominatie voor de Talent Ontwikkeling C.

Lijkt reddingszwemmen ook wat voor jou of wil je meer informatie over het wedstrijdzwemmen? Kijk dan even op de website van Reddingsbrigade Nederweert: www.rb-nederweert.nl