Skip to content

Officiële presentatie kunstboek van Greet Boekholt

Redactie
14 december 2014 | 15:40

Advertentie

Greet Boekholt OspelDe Weerter kunstenares Greet Boekholt (75), dit tot in 2002 in Ospel heeft gewoond, presenteert op zaterdag 20 december haar boek met een selectie van honderd kleurrijke collages en gedichten over planten, kruiden en bomen. De officiële presentatie van dit kunstboek met de titel “Hortus Conclusus” vindt plaats in de concertzaal van RICK, het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie, ingang Beekstraat 27, Weert. Aanvang: 14.30 uur. De toegang is gratis.

Kunstboek van Greet Boekholt

Naast het officieel overhandigen van het eerste exemplaar staat er een forum op het programma over het unieke werk van Greet Boekholt. Aan het panel doen vrienden, collega’s en kennissen mee die op een of andere manier betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het boek. Ger Seyben (art-director boek); Hans Turlings (initiator expositie Boostenzaal, april 2014); fotograaf Jan van Dongen; Henk Simons (dichter, schrijver nawoord boek); Jack Vreeke (bouwer expositie Boostenzaal); Jacques Verspagen (lid Natuurhistorisch Genootschap in Limburg); Tineke Prins (dichter en lid van het Kunstcentrum) en Garmt Boekholt, zoon van Greet Boekholt. Er zijn diverse muzikale intermezzo’s en er worden gedichten voorgedragen die te maken hebben met de inhoud van het boek. De presentatie is handen van Jan Leenders.

De meeropbrengst van het boek is bestemd voor de Stichting “Children of the Ganges” van dochter Truike Boekholt. Truike heeft vanuit New York al enkele jaren een stichting die zich o.a. bezig houdt met onderwijs aan straatkinderen. Haar project is dit schooljaar 2014-2015 uitgeroepen tot het 30e schoolproject van de Philips van Horne. Zie www.childrenoftheganges.com

Het kunstboek “Hortus Conclusus, een bloemlezing” is verkrijgbaar via de officiële boekhandel.

  • Weert: Bruna Weert, Markt 11 – 13 en boekhandel Tindemans, Langstraat 5.
  • Nederweert: Bruna Gommans, Lambertushof 30-31.
  • Stramroy: Boek- en kantoorboekhandel BV Benelux, Julianastraat 8.

Het boek kost 45 euro.

Foto: Jan van Dongen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie