Skip to content

Bijeenkomst in Weert als steunbetuiging aanslag Parijs

Redactie
8 januari 2015 | 13:50

Advertentie

Charlie HebdoIn Weert wordt een bijeenkomst gehouden als steunbetuiging aan de vrijheid van meningsuiting en voor de slachtoffers en nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs op het Franse weekblad Charlie Hebdo. De bijeenkomst begint om 18.00 uur op de Markt, voor museum Jacob van Horne. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden.

Steunbetuiging aanslag Parijs

Om 17.45 uur kunnen mensen zich verzamelen op de Markt voor het museum. Om 18.00 uur houden enkele sprekers, waaronder burgemeester Heijmans, kort een toespraak. Hierna wordt twee minuten stilte in acht genomen en eindigt de bijeenkomst.

Burgemeester Evers van Nederweert roept mensen op om naar de bijeenkomst te gaan.

Burgemeester Jos Heijmans roept op om donderdagavond samen te komen. “Uit solidariteit met de slachtoffers en nabestaanden, uit medeleven en om de vrijheid van meningsuiting te doen gelden. Een aanslag op cartoonisten is een aanslag op het vrije woord en daarmee op ons allemaal.” De politie bieden we de gelegenheid om stil te staan bij het geweld tegen hulpdiensten. Journalisten zijn ook uitgenodigd om te komen om het vrije woord te verdedigen. Ook zijn de gebedshuizen van alle religies uitgenodigd om samen te komen. De bijeenkomst wordt ondanks mogelijk regenachtig weer gehouden op een publieke plek, de Markt, zodat zoveel mogelijk mensen aanwezig kunnen zijn.

Foto: ©REUTERS

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie