Skip to content

Veiligheid Brug 14 – € 230 euro boete

Redactie
8 januari 2015 | 8:46

Advertentie

brug 14De gemeente en de politie ontvangen steeds meer signalen dat automobilisten de verkeerslichten bij Brug 14 in Nederweert negeren. Met name bestuurders komend vanaf Ospel zouden het rode licht negeren. De verkeersveiligheid ter plaatse komt daarmee in het gedrang. Dat is de reden dat er de komende maanden extra controles plaatsvinden.

Veiligheid Brug 14

De kruising van de Peelsteeg en Winnerstraat met de N266 was lange tijd een van de meest verkeersonveilige situaties binnen Nederweert. Om hier een einde aan te maken werd in 2012 een verkeersinstallatie aangelegd. Daardoor verbeterde de situatie aanzienlijk.

De komende periode wordt extra gecontroleerd en indien nodig zal beboet worden. De boete voor het door rood licht rijden kost € 230,-.

Advertentie

9 Reacties

  1. Wel erg laag ….. mag gerust 10 voudige zijn …. je zult maar door zo’n mafkees worden aangereden…….

  2. Ja daar word heel vaak door rood gereden ….. al vaak gezien .. dat doe je toch niet !!!

  3. Door rood rijden is zeker niet toegestaan.
    Daar mag op gecontroleerd worden.
    Maar… Het stoplicht voor de brug geeft echter maar een seconde of 5 groen, en dat is gewoon te kort, zeker als er vrachtwagens of ander verkeer van het industrieterrein af komen, die je voorrang moet verlenen. Het stoplicht op de brug geeft nog een seconde of 5 langer groen, als het stoplicht voor de brug op rood springt.

    Dus als de gemeente gewoon zijn werk eens goed doet, en het stoplicht voor de brug goed af laat stellen, zal het probleem voor 95% al opgelost zijn…

    Dat is veiliger en goedkoper, dan die agenten daar te laten posten.

  4. @gijser
    ondertussen hangt er al weer een tijdje een origineel bord.

    Ik denk dat “stoplicht” daar heel goed weergeeft wat een probleem daar is

  5. @ stoplicht

    Verkeerslichten zijn van de provincie en niet van de gemeente

  6. Is idd zo dat de meeste verkeerslichten die de laatste jaren zijn geplaatst of vervangen onlogisch zijn afgesteld.
    Brug 14 is hier een van, wat dacht men van de verkeerslichten bij de Mac, hier gaan door de tijd zeker wat klappers vallen….. daarna gaan ze het hele zaakje eens bekijken, alleen zijn er dan al slachtoffers gevallen en ben je dus te laat met de aanpassingen / verbeteringen.
    Daar gaan flitsen is niet meteen de oplossing, dat is de staatskas vullen, net of die niet al genoeg hebben…….
    Je moet het probleem bij de BRON aanpakken !
    Hoe moeilijk kan het soms zijn… pffffff

  7. Zorg dat de stoplichten wat langer op groen blijven, Ik kom regelmatig van Someren af met de vrachtwagen, als ik zie vaak rood, ik rem dan, maar als ik over de lus rijdt wordt ie groen, voor ik heb kunnen optrekken en bij de stoplicht ben is ie weer orange/ rood, terwijl het licht vanuit de peelsteeg direct op groen springt. Ik kan dan niet meer op tijd stoppen. Stel die lichten een paar tellen ruimer af, dan is er al veel van de problemen door rood rijden opgelost. Eerst eens naar de bron kijken, dan pas de mensen bekeuren. Het gaat anders zeker eens verkeerd.

  8. Ik kom hier dagelijks en het stoplicht staat mijns inziens niet goed afgesteld. Het staat slechts enkele seconde op groen en springt dan weer op rood terwijl de stoplichten op de provincialeweg langer op groen blijven staan. In de spits moet je ooit drie keer wachten voordat je door groen kan rijden. Denk dat veel bestuurders door rood rijden omdat ze anders veel te lang moeten wachten en zich ergeren aan de afstelling van de stoplichten.

    Bekeuren is geen oplossing, gewoon de stoplichten opnieuw met deze wetenschap laten afstellen en het probleem is voor een groot deel opgelost. en laat de politie doen wat ze moeten doen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie