Skip to content

Onderscheiding SLV voor Pedro Heesterbeek

15 januari 2015 | 17:28

VV de Rogstaekers WeertPedro Heesterbeek heeft afgelopen maandag 12 januari tijdens de Bonte Avond van van VV de Rogstaekers  de Zilveren Buut ontvangen. Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) heeft deze Orde van Verdienste aan hem uitgereikt omdat Pedro al meer dan 25 jaar ervoor zorgdraagt dat ook aan de jongste jeugd het carnavalsvirus wordt overgebracht. Pedro hoort zo ongeveer bij de inventaris van de Bonte Wichtermiddag.

VV de Rogstaekers

In de beginjaren trad Pedro samen met vrienden van VV de Wiepkes op tijdens de Bonte Wichtermiddag. Nu is hij nog de enige medewerker van ‘de Wiepkes’. Na zijn actieve rol als artiest heeft hij de taak van souffleur opgepakt. Toen de Rogstaekers een regisseur nodig hadden om het nieuwe artiestentalent de kneepjes van het vak bij te brengen, heeft Pedro samen met zijn vaste kompaan Rosan Camp deze taak met veel enthousiasme op zich genomen.

Met ziel en zaligheid gaat Pedro ervoor. Zelfs een deel van de productie van dit spektakel behoort tot zijn takenpakket. Het moet gek gaan wil hij niet bij elke repetitie van de Bonte Wichtermiddag aanwezig zijn. Ook bij zustervereniging De Zweeloeëre heeft Pedro een 10-tal jaren meegedaan met de Bonte Avonden. Daarnaast was Pedro een fervent deelnemer van de Rogstaekersoptocht met VV De Wiepkes en het afgelopen jaar zat hij in de jury van het lidjesfestival. Een breed inzetbaar persoon dus.

Advertentie

1 Reactie

  1. Nou Noortje Arkesteijn. Ik zal jou even uit de droom helpen. Ik ben de vader van het slachtoffer van Pedro Heesterbeek en ik kan je verzekeren dat er wel degelijk wat gebeurd is. En wij hebben destijds geen aangifte gedaan omdat wij als ouders toen inschatte, dat het hele circus dat op gang komt als er zoiets met je kind gebeurt, onze dochter meer kwaad zou doen dan goed. En ik ben tot op de dag van vandaag blij dat we dat toen zo gedaan hebben, ondanks alle druk van burgemeester, politie en weet ik welke instanties allemaal, omdat onze dochter nu een normaal bestaan leidt zonder trauma’s. Maar ik moet zeggen dat dit soort berichten en met name jouw reactie de zaak wel weer oprakelt. Denk eerst eens na en met name aan de slachtoffers voordat je dergelijke reacties in de openbaarheid gooit. Maar het feit dat jij je reactie van Facebook hebt verwijderd is voor mij het bewijs dat je zelf ook al tot dat inzicht was gekomen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie