Skip to content

Griekse tragedie Aischylos in Weert

Glendi
16 januari 2015 | 10:11

Advertentie

Het College WeertMaandag 2 februari kun je in de grote centrale hal van Het College in Weert de Griekse tragedie ‘Je was zo lief toen je klein was’ van de Fransman Jean Anouilh zien. Maanden hebben gymnasiumleerlingen samen met leeftijdsgenoten uit Nederland en België geoefend. Het doel van het project is om leerlingen uit de Euregio met elkaar in contact te brengen en samen een Griekse tragedie op te voeren waarbij iedereen zijn eigen taal spreekt. Dit alles gebeurt onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden.

Het College Weert

Vier weekenden kwam het gezelschap bij elkaar om te repeteren. Het toneelstuk is gebaseerd op de verhalen van Elektra en Orestes, de kinderen van de Griekse koning Agamemnon. Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de diverse moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd, waaronder Nederlands, Frans, Duits, Engels en Sloveens.

Van de leerlingen van Het College speelt Jasmijn Middeljans (Gym 5) de rol van violiste; als muzikant-acteur gaat zij reageren op de handeling op het toneel. Een soortgelijke rol heeft Niels Knippenberg (Gym 4): hij treedt op als pianist. Vivian Claes (Gym 5) speelt een rol in het Nederlandstalige koor. Jip Wijnen (Gym 5) en Janneke Verspagen (Gym 3) versterken het orkest onder leiding van Willie Arets met respectievelijk hun gitaar en dwarsfluit.

Aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com. Kaarten zijn te reserveren via y.kuik@lvo-weert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie