Skip to content

Hoe help ik mijn kind bij zijn studiekeuze?

Glendi
17 januari 2015 | 19:00

Advertentie

StudiekeuzeLoopbaanadviseur Angelique Caris geeft tijdens een informatieavond op woensdag 21 januari bij Bibliocenter Weert inzicht in de factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van een studiekeuze en hoe ouders hun kind daarbij kunnen ondersteunen. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Reserveren kan op www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. De toegang is € 5,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Aanvang 19.30 uur. Het duurt tot 21.15 uur.

Hoe help ik mijn kind bij zijn studiekeuze?

Hoe vind je tussen het grote aanbod aan opleidingen de studie die bij je kind past? Een studiekeuze is meer dan het uitzoeken van een opleiding of een instelling. Er gaat een heel proces aan vooraf.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren aangeeft dat hun ouders de belangrijkste rol hebben gespeeld bij de keuze voor een bepaalde opleiding. Hoe ondersteun je als ouder je kind? Wat kan een professionele studiekeuzecoach voor je betekenen? Waarmee kun je als ouder rekening houden tijdens het keuzeproces? Denk b.v. aan capaciteiten, interesses, drijfveren en de persoonlijkheid van je kind.

De avond wordt verzorgd door Angelique Caris uit Nederweert van Itsmylife-loopbaanadviesbureau. Zij is studiekeuze- en loopbaanadviseur en bestuurslid van StudieKeuze Nederland, de vereniging voor zelfstandig gevestigde studiekeuzeprofessionals in Nederland. Angelique schrijft wekelijks een column op Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie