Zondagmorgen is een auto door gladheid uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst op de Winnerstraat in Nederweert.
Ongeval Winnerstraat door gladheid
De auto kwam vanaf de Nieuwstraat en reed richting Nederweert. In een bocht naar rechts is de auto van de weg geschoten en links tegen een boom tot stilstand gekomen.
De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht waarna ze zelf kon uitstappen en in de ambulance is geplaatst. Ze is voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De brandweer werd opgeroepen maar is niet in actie hoeven komen. De berger heeft de auto afgesleept.
5 Comments
Dit zal wel een gevolg zijn van de uitmuntende gladheidsbestrijding die we in nederweert hebben.
de gemeente mag zich weer op de borst kloppen met de inzet van gister en vandaag.
ze zullen de komende jaren wel geen budget hoeven op te nemen in de begroting om zout en personeel, want de inzet is minder als 0 %
Ja en jij Gerard mag je op de borst kloppen voor je wijze woorden ( kuch kuch) Tja de beste stuurlui staan aan wal…….toch Gerard?
Nou Gerard, dat ben ik niet met je eens… Ik verbaas me vaak over het feit dat er bij de minste kans op nachtvorst al gestrooid wordt. Daarnaast worden niet alleen hoofdwegen, maar zowat hele dorpen en ook veel achterafwegen geveegd en gestrooid. Eerlijk gezegd vind ik de gladheidsbestrijding nogal overdreven…
Zout is geen wondermiddel en strooi/veegwagens kunnen niet overal tegelijk zijn. In Nederland hebben we nu eenmaal af en toe te maken met winterweer. Mensen moeten dan extra alert zijn en dan nog kan er wat gebeuren. Het is wel erg makkelijk om van de gemeente te verwachten dat elke weg op elk gewenst moment op geen enkele manier glad is… we kunnen zelf ook wat meer verantwoordelijkheid nemen.
Er zijn veel landen waar de weersomstandigheden veel slechter zijn en waar veel minder wordt gedaan aan gladheidsbestrijding…
Gladheidsbestrijding is een taak van de Gemeente en kan dus ook per Gemeente verschillen.
Alle strooiwagens hebben een eigen route. Bij gladheid worden eerst de belangrijkste wegen gestrooid, zoals busroutes, ontsluitingswegen en wegen buiten de bebouwde kom. Vervolgens worden ontsluitingswegen binnen de bebouwde kom gestrooid. Tegelijkertijd zorgen de strooiwagens ervoor dat alle fietspaden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, gestrooid worden. Tevens worden invalidenroutes gestrooid.
Bij hevige sneeuwval worden de wegen eerst geschoven om deze begaanbaar te houden voor het verkeer. Daarna wordt er gestrooid.
Omdat het strooien niet bevorderlijk is voor het milieu, probeert de gemeente een goede balans te vinden tussen de bescherming van het milieu en de veiligheid van de mens.
Dus het milieu is belangrijker dan de burgers. Vertel dat maar eens tegen het slachtoffer, wat nu met de gebakken peren zit. Triest