Skip to content

Politie controleert kluisjes scholengemeenschappen

Redactie
27 januari 2015 | 13:51

Advertentie

kluisjes controle Het College WeertDe politie heeft dinsdagmorgen kluisjes gecontroleerd op de drie scholengemeenschappen Het College, De Philips van Horne en het Kwadrant in Weert.

Politie controleert klusjes

Alle scholengemeenschappen geven volledige medewerking aan de gecoördineerde “kluisjescontrole” van de politie. Ze gaan dit vaker doen een hopen dat het een preventieve uitwerking heeft.

Steekproefsgewijs moesten leerlingen hun kluisjes openen zodat de politie kon kijken wat er in zat. Slechts 2 jointjes en een paar doosjes “sterretjesvuurwerk” werden tijdens de controle op de drie scholen aangetroffen.

Foto: Jeffreye Vossen

Advertentie

13 Reacties

  1. En dat mag zomaar?? Zonder een gerede noodzaak of een zgn. huiszoekingsbevel?? Vind dit toch wel erg ver gaan. Lijkt me toch ook dat er vooraf overlegd dient te worden met ouders, zeker als zo’n kluisje gehuurd wordt.

  2. Nou Jack, je kan het ook overdrijven..
    Als je niks te verbergen hebt laat je gewoon even kijken. Als er eerst in drievoud toestemming moet komen en ook nog 5 rechtszaken, dan is de vogel al gevlogen. Beter goede controle dan achteraf zeuren als er iemand met een wapen aan komt zetten.

  3. Elleke je hebt helemaal gelijk, als je niks te verbergen hebt gewoon openmaken die kastjes.

  4. Jazeker open maken die handel!
    Als er iets gebeurd krijgen we weer gemiep achteraf.
    Jammer dat er tijdens de controle geen drugshond in de buurt was.
    Met enige regelmaat, onverwachts controleren zodat de pakkans vergroot en kwaadwillende lieden na gaan denken dat zoiets echt niet geduld wordt op een school!

    We willen immers allemaal een veilige school voor onze kinderen, TOCH!!

    Willem de Zwijger(Maar ook nu weer even niet).

  5. Ik vind het een aantasting van privacy! niets meer en niets minder. Tuurlijk scholen moeten veilig zijn maar om zomaar ongefundeerd een controle uit te voeren gaat me te ver.

  6. Jack, ooit van huisregels gehoord?
    Kinderen en hun ouders tekenen een contract waarin huisregels zijn opgenomen…. In die huisregels staat dat de school het recht heeft om de kluisjes te mogen controleren. Dus…

  7. Tuurlijk als je niks te verbergen hebt gewoon laten kijken . We hebben toch poltie genoeg. Kunnen ze misschien ook steekproefs gewijs bij iedereen thuis even gaan kjjken wat we er allemaal hebben liggen. Wordt het vast veiliger van.

    • ja zeker laat maar komen zal de koffie alvast zetten

  8. We kunnen ook overdrijven. Als de politie zomaar in jouw spullen komt rommelen, zonder dit te hebben aangegeven en zonder enige aanleiding hiertoe, vind jij dat ook niet fijn. Natuurlijk diegene die niets te verbergen heeft, vindt dit niet erg op dat gebied, maar zal het misschien ook niet fijn vinden dat er zomaar iemand aan zijn/haar spullen komt. Daar moet ook rekening mee gehouden worden. Dus ja, wat is dan de beste oplossing..? Meer politie en geen privacy of minder politie en gewoon je privacy. Daarop is gewoon geen antwoord waar iedereen het mee eens is.

  9. Ik hoop dat ze niet in mijn kluisje zijn geweest het is een grote bende daar en ik was niet eens ol school dus ik vind het belachelijk

  10. Ik vind het belachelijk.
    Ik hoop dat ze mijn kluisje niet nagekeken hebben ik was niet eens op school en me kluisjes is een grote bende.

    • @Danique en Kim:

      Als het goed is hebben jullie er zelf voor getekend dat de school het recht heeft om in de kluisjes te kijken. Dat doen ze echt niet zomaar, of uit verveling of om jullie te plagen. Blijkbaar is dit nodig want blijkbaar zijn er mensen die illegale spullen in hun kluisje bewaren waar ze rottigheid mee uithalen…

  11. Ik kijk net naar Editie nl van woensdag 28 januari 2015

    en nu wordt mij idd wel duidelijk waarom dit is als het deze week al op drie scholen het geval is dat leerlingen mede leerlingen belagen met een mes wat schijnbaar trend aan het worden is ja dan in zo`n geval is het zeker nood zakelijk

    gewoon belachelijk dat het een trend is om je medeleerlingen neer te steken met een mes

    in zo`n geval idd regelmatig van dit soort controle`s sta ik in hier geval 100% achter


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie