Skip to content

Weerter Parkeerpas niet meer te gebruiken

Redactie
29 januari 2015 | 17:34

Advertentie

Weerter parkeerpas 1614Het gebruik van de blauwe Weerter Parkeerpas wordt op maandag 2 februari aanstaande beëindigd. Aan de ticketautomaat kan voorlopig, totdat er nieuwe ticketautomaten geplaatst zijn, alleen contant worden betaald.

De Parkeerpas kent helaas al enige tijd een toenemend aantal storingen. Om verdere ongemakken voor de parkeerder te beperken, stopt de gemeente Weert met de mogelijkheid om met de pas te betalen. Dit betekent dat voorlopig in de meeste straten en parkeerterreinen en -dekken alleen vooraf betaald kan worden voor het parkeerverblijf door met muntgeld te betalen. In de loop van de 2e helft van dit jaar worden alle ticketautomaten in zone 1 vervangen. Het gaat hierbij om alle parkeerlocaties aan en binnen de singels, aangevuld met de Stationsomgeving en de Maaspoort. De nieuwe automaten maken het mogelijk om, behalve contant, voor je parkeerverblijf te betalen met de Weerterlandpas, je mobiele telefoon of een PIN-betaling.

Bel- en pasparkeren
Binnen enkele maanden wordt in Weert het zogenaamde bel- en pasparkeren ingevoerd. Met een mobiele telefoon kan dan overal waar in Weert betaald parkeren geldt, worden betaald. Gelijktijdig wordt het pasparkeren in datzelfde gebied in Weert ingevoerd. Daarvoor kunt u dan de Weerterlandpas gebruiken. Het komt erop neer dat u zich aan het begin van het parkeerbezoek met de Weerterlandpas bij een paslezer aanmeldt en aan het einde van het bezoek afmeldt. Beide voor Weert nieuwe betaalwijzen maken het mogelijk om én achteraf te betalen voor uw parkeerverblijf én op rekening te betalen. Zodra deze betaalwijzen mogelijk zijn, volgt daarover meer informatie.

Inleveren Parkeerpas
Je kunt uw Parkeerpas behouden totdat de Weerterlandpas als parkeerpas wordt geïntroduceerd. In dat geval lever je je  pas in en wordt het saldo op de Weerterlandpas overgeboekt. Daarnaast krijg je ook de borg van de Parkeerpas terug. Het is ook mogelijk om je Parkeerpas vanaf 2 februari in te leveren bij het stadhuis aan de Wilhelminasingel. Je ontvangt daar het saldo van je pas en de eerder betaalde borg contant retour. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.30 uur is balie 8 hiervoor beschikbaar gemaakt. Je hoeft je dan niet te melden bij de Servicebalie maar kunt meteen doorlopen naar balie 8. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie