Skip to content

Nederweert heeft meeste landbouwdieren per inwoner

Redactie
5 februari 2015 | 21:08

Advertentie

varkenDe gemeente Nederweert telt 3.202.234 kippen, 941 schapen, 233.920 varkens, 5.821 geiten, 213 paarden en 19.828 runderen. Met een totaal van 3.462.957 dieren en ongeveer 16.774 inwoners hebben we 207 dieren per inwoner. De gemeente Nederweert staat hiermee op de eerste plaats. Gevolgd door Renswoude met 198 landbouwdieren en Someren met 148 dieren per inwoner.

Meeste landbouwdieren per inwoner

Nederweert staat op de derde plaats als het gaat om het absoluut aantal dieren. Venray staat met 4.320.996 op de eerste plaats gevolgd door de het pluimvee dorp Barneveld met 4.047.953 dieren.

Nederland is nog steeds een landbouwland. Zo’n 63 procent van Nederland wordt gebruikt voor agrarisch doeleinden. Er zijn bijna zestigduizend bedrijven en de hele sector zet jaarlijks meer dan 26 miljard euro om.

Bron: CBS

Advertentie

33 Reacties

  1. Er wonen wel heel varkens in Nederweert….

  2. Waar kwam die slechte luchtkwaliteit ook alweer vandaan? :p

  3. Dat wordt geen honger leiden hier in Nederweert ;). Die slechte luchtkwaliteit komt van de A2!

    • Yeah right! En hoe kan het dan dat Nederweert als plattelandsdorp een veel slechtere luchtkwaliteit heeft dan al die grote steden die aan de a2 EN nog een hoop andere snelwegen liggen?
      De a2 is een oorzaak maar die 3500000 beesten nog veel meer!

  4. De slechte luchtkwaliteit ( stank, fijnstof enz) wordt alleen maar erger als de nieuwe randweg er komt. DUS zeg NEE randweg WEG er MEE

  5. Slechte lucht komt ook van die dikke stink auto’s van de hier werkende en uitkering trekkende oostblokkers die gassen als gekken en niks hoeven te betalen hier ,anders was het snel gedaan met de lucht vervuilers.

    • Freddy, Effe voor de duidelijkheid.De oostblokkers komen hier om (hard) te werken,als er geen werk is gaan ze terug naar het Oostblok.Zeg nou eerlijk ze maken lange dagen en doen meestal het (smerige)werk wat veel mensen van ons niet WILLEN uitvoeren( vaak ook nog tegen lage lonen) en soms ook nog wonen in de meest barmachtig slechte huisvesting van hun baas( caravan of schuur).Ik weet wel dat de meeste mensen die een uitkering krijgen GEEN oostblokkers zijn. Daarbij rijden zij ook tegenwoordig in dezelfde auto’s als wij en worden ze hier ook gecontroleerd op (auto) belastingen..Jaja de tijden zijn veranderd.

    • Anne onder welke steen kom jij uit gekropen?

    • Inderdaad!!
      De Nederlanders die dat werk al lang deden zijn eruit gegooid en er zijn Polen voor in de plaats gekomen omdat ze onder het minimumloon werken. Niet omdat de Nederlanders niet wilden.
      Betalen inderdaad geen zorgkosten, maar als ze met hun zatte klote weer eens een ongeluk veroorzaken hebben ze die wel nodig.
      Nog maar niet te spreken over het leed van de slachtoffers.
      Naar huis gaan ze ook al lang niet meer en daarom zijn de inbraakcijfers hoger op het moment dat het in de kassen rustig is. Wat ja de blikjes bier bij de Aldi moeten wel gekocht kunnen worden natuurlijk.

  6. Ik citeer: “Recent onderzoek van het Rijksinstituut voor de volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft uitgewezen dat Nederweert op de tweede plaats staat van de landelijke lijst van gemeenten wat betreft overschrijdingen van fijnstof nabij veeteeltbedrijven. Allerminst een positie om trots op te zijn!”

  7. tel daar nog een A2 en een randweg van 4 stroken bij op en dan heb je straks een nummer 1 positie, Goed bezig Mackus!

  8. Nederweert is één van de ongezondste gemeentes van Nederland en zelfs van Europa! Komt door de ligging tussen het Ruhrgebied, de Randstad en de as Antwerpen-Brussel; dus hoe de wind ook waait we krijgen altijd wel een lading mee, maar vooral door de intensieve veeteelt bedrijven. Het wordt tijd dat we dat onder ogen zien en daar wat aan gaan doen. Gaat immers om de gezondheid van ons allemaal. Kijk maar eens op: http://www.kennislink.nl/publicaties/fijnstof-in-alle-soorten-en-maten.

    • Ik zou zeggen wat let je te verhuizen?
      Ik woon hier graag, heb geen moeite met de fijnstof. Het woont hier heerlijk rustig.
      En reminder, dood gaan doen we allemaal.
      Dan liever hier in een boerendorp dan in de hectiek van de stad.

  9. In de Botlek maken ze jullie benzine, en in het buitengebied van Nederweert jullie eitjes, Kipfilet & gehaktballen.

    Geloof maar dat je beter onder de rook van Nederweert kunt zitten als die van de Botlek…..

    • Ik denk het niet.

    • Ik zou zeggen verhuizen dan lekker
      Naar de chemie en andere dampen .
      Flupke echt doon hè.

  10. Te gek voor woorden, ik denk daarbij vooral aan onze volgende generaties…………

  11. We staan in Nederweert dus figuurlijk tot aanonze enkels in de stront. Het is wachten op de volgende ziekte uitbraak bij zowel dier als mens. De Q koorts is het grote voorbeeld. Dus burgemeester, wethouders en raadsleden slaap rustig verder. Ga alvast oefenen met handen in delucht steken daarbij de volgende zin uisprekend:”wir haben es nicht gewusst”.
    Frans Orbon

  12. 25 jaar geleden was al bekend dat Nederweert en Melick de meest vieze lucht hadden van Limburg.In die tijd waren er heel veel Cara-patientjes((was toen op het Groene Kruis) al bekend.

    • Ben jij hier toen komen wonen ?

  13. Vergelijk het ook eens qua oppervlakte van de gemeente.
    volgens wikipedia :
    Oppervlakte nederweert 101,8 km2 maakt 167inwoners per km2
    oppervlakte Renswoude 18.51km2 maakt 267 inw/km2
    oppervlakte someren 81.5 km2 maakt 234 inw/km2

    Daarmee vergeleken hebben we misschien we de meeste dieren per inwoner, maar wel verspreid over het grootste oppervlak…..

  14. Een heel groot gedeelte van Nederweert is ook nog natuurgebied, daar woont geen mens maar is wel zwaar overbelast met stikstof, fijnstof, ammoniak, en meer van dat fraais.
    Daarbij komt ook nog de oppervlaktewater verontreiniging door de mestverwerkers die nu geplaatst worden,
    Waar blijft de balans waar onze Gemeente zo trots op is.

  15. Er wordt duidelijke taal gesproken. Eerlijk is eerlijk, horen we niets nieuws. Dit weten we al jaren. Mackus en zijn meelopers schreeuwen al jaren, De ene werkgroep na de anderen roept hoe goed ze bezig zijn. Kreten van het college en tig werkgroepen zoals: “we zijn goed bezig”, “We zijn naar Den Haag geweest”, Extra subsidie om fijnstof aan te pakken”, “Geurnorm is aangepast” enz enz, horen en lezen we al jaren.
    Resultaat: NUL KOMMA NUL.
    Alleen maar meer , meer en meer.
    Het college zelf heeft geen pit geen visie. Ze lopen de adviseurs en andere externen gewoon weg de ……….na Dit zien we helaas niet alleen mbt de intensieve veehouderij!.
    De IV brengt werkgelegenheid. Voor wie?? Voor ons Nederweertenaren???? Vergeet het maar. Voor buitenlandse werknemers, ja. En deze werknemers worden inderdaad uitgebuit. Te weinig loon, lange dagen en wonen in en caravan of schuur (tegen een goede huur)van de ondernemer. En waarom? Omdat anders deze ondernemer niets kan verdienen!
    Dit is zeker niet de ondernemer te verwijten. Ze hebben inderdaad regelmatig moeilijke tijden en moeten zeer creatief zijn om de kop boven water te houden. Maar dit weten wij en de ondernemer ook.
    Met steeds maar meer en meer komen we er niet. Het roer moet om.
    Dit is goed voor de ondernemer en voor alle Nederweertenaren. En wij mogen van ons college verwachten dat zij hiertoe een visie hebben. En dat doen waar de inwoners van Nederweert om vragen: Een goed en gezond leven in Nederweert. Meer vragen de inwoners niet.

  16. Ik zie een hoop gedoe om het fijnstof en zo ook met tegenstanders van de randweg of die de uitbreiding van de landbouwbedrijven zijn die liggen te zwaaien met allerlei statistieken en als ik dan wat de leeftijd is van de Nederweertenaren die overlijden ver in de 80 en zelfs de 90 al voorbij dan denk ik dat het met de fijnstof wel eens mee kon vallen

    • Die statistieken lijken me betrouwbaarder dan wat jij DENKT over hou oud de gemiddelde nederweertenaar wordt…

    • Ton volgens mij heb je overal een “wijze” mening over als ik zo op deze site kijk. Je moet toch wel professor in alles zijn… Blutskop!

    • ik ben geen professor en of ik overal verstand van heb dat betwijfel ik voor mij ten zeerste als ik een bericht tegenkom wat mij interesseert dan geef ik daar een bepaald commentaar daarop en als andere mensen het daar niet mee eens zijn dan is het hun goed recht maar ik doe altijd mijn schrijfsels onder mijn eigen naam publiceren in tegenstelling tot sommige andere reaguurders die niet verder komen dan onder een schuilnaam beginnen te schelden en te tieren en dat vindt ik zeer jammer en een klein beetje laf

  17. Ton worde gij niet misselijk van uw eigen gemauw…….

    • Tonneke hed nie veul anders te doen denk ik als commentaar geven op alles, Als het nou nuttig zou zijn. Wie zit nou op zijn gebrazel te wachten. Ga een goed boek lezen of zo..!? Of ga andere hobby zoeken.

  18. Raadsvergadering 10-02: van der Putten (CDA) en mw. Scheepers (VVD) steken wethouder Houtman veren waar hij normaal op zit voor zijn beleid!! Oppositie zegt dat het jaarplan 2014 onvoldoende is uitgevoerd. Wethouder geeft JAN en PvdA gelijk; legt zijn hoofd op de schouders van de oppositie en de coalitie glimlacht. Wethouder heeft geen mogelijkheid vanuit de wet, handhaven kost capaciteit, en heeft geen geld! Praten en communiceren hebben al 50.000 euro gekost!
    Wat een klucht! Programma voor Buitengebied maar omdopen in : Samen zaniken; Samen niks doen!

  19. Tonneke. je slaat de spijker op de kop:

    “Nederweert groots, samen praaaaaaaaaaaaaten!”

  20. Van de PVDA hebben we tijdens de raadsvergadering een duidelijke vergelijking gekregen.

    Het probleem fijn stof kun je vergelijken met het roken.

    Roken hebben we jaren gezegd dat de ” schade wel meeviel en ach dat ene sigaretje valt wel mee”. Nu weten we wel beter.
    Er zijn nog anderen voorbeelden te noemen waar we pas later achter zijn gekomen dat het zeer schadelijk is. – De mijnbouw. De mijnwerkers gingen de mijn in zonder goede bescherming , want een beetje stof kon geen kwaad. Helaas hadden veel mijnwerkers later ernstige long problemen en vaak met de……..tot gevolg.
    – asbest. Veel mensen hebben in het verleden , zonder goede bescherming met asbest gewerkt, want het was toch niet gevaarlijk. Helaas weten we ook hier pas de laatste jaren hoe schadelijk het is.

    Is de volgende de fijnstof ????????????

    Volgens de bestuurder (en o.a. bepaalde raadsleden) niet want het dit nog niet wetenschappelijk bewezen. Op welk bewijs wachten zij?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie