Skip to content

Vastelaovendjsprogramma in Wieërt

Redactie
10 februari 2015 | 15:40

Advertentie

Optocht Weert 2014De drie dolle dagen van vastelaovendj staan weer voor de deur. Voor Preens Luukt 1e en Jeugdpreens Sem 1e zijn dit de hoogtij dagen waar zij in hun Prinsen schap zolang naar hebben uitgekeken. Stadsvastelaovendj vereiniging de Rogstaekers presenteren een vastelaovendj programma met voor ieder wat wils.

Vastelaovendj in Wieërt

Op zaterdagavond 14 februari 2015 om 19.00 uur wordt in de St. Martinuskerk de start gegeven met de vastelaovendjmis waar wij de zegen vragen voor een goede vastelaovendj. Het vastelaovendjkoor o.l.v. Mark Fonteijn zal samen met de kerkelijke harmonie St. Joseph 1860 de heilige mis opluisteren met toepasselijke muziek. Tegelijkertijd gaat ook het vastelaovendj concert van Harrie&de Gebroeëke Zwiegelkes in de Poort van Limburg van start. Hier heeft u een geldig toegangsbewijs voor nodig.

Zondag 15 februari 2015 trekt vanaf 13.30 uur de Grote Optocht door de Weerter straten. De optochtroute verloopt via de Driesveldlaan, Wilhelminasingel, Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel en door de Stationsstraat met de ontbinding op het Stationsplein. ’s Avonds zal vanaf 20.00 uur bekend worden gemaakt wie met de felbegeerde titel “ winnaar van de Gouden Rog 2015” gaat strijken en met de overige prijzen aan de haal gaat.

Op maandag 16 februari 2015 is het eer aan de kinderen van Weert en omstreken en de families als de Wichteroptocht door de stad trekt. De opstelplaats is de Oelemarkt. Om 14.00 uur start deze optocht. Na de optocht trekt de gehele bonte stoet naar de Poort van Limburg waar een grote hosmiddag zal plaatsvinden. Als de jury na rijp beraad eruit is zal aan het einde van de middag de winnaar van de kleine Gouden Rog bekend worden gemaakt.

Op dinsdag 17 februari 2015 is het dan de beurt aan de kolderieke muziekgezelschappen en de harmonieën om het publiek te vermaken met muzikale klanken en stomme streken tijdens de Lindeboom Slaag um de Merrentj. Vanaf 14.00 uur klinken de vastelaovendjklanken vanaf de Markt in Weert en door de gehele binnenstad. S ’avonds zal om 19.30 uur op de Markt de vastelaovendj worden afgesloten, gaan de Preense als aod Preens verder door het leven en klinkt voor de laatste maal dit seizoen: Laeve de Rog, vivat os Wieërt!

En waar de vastelaovendj start eindigt deze ook op woensdagavond 18 februari 2015 om 19.00 uur in de St. Martinuskerk met het halen van het assekruuëske.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie