Skip to content

Ouderavond “Omgaan met geld” bij Philips van Horne

Redactie
12 februari 2015 | 13:57

Advertentie

ouderavond omgaan met geldJongeren drukken met hippe spullen uit wie ze zijn en waar ze bij horen. Het hebben van geld lijkt vanzelfsprekend en werkt statusverhogend. Pubers geven meer geld uit dan ooit en draaien op volle toeren mee in de economie. Maar praten over de risico’s van geld uitgeven en de verschillen in omgaan met geld lijkt taboe.

“Omgaan met geld”

Hoe ga je hierover het gesprek aan met je puberende zoon of dochter? Hoe stel je regels op en maak je afspraken? Hoe maak je je kind bewust van zijn/ haar en je eigen financiële mogelijkheden. Hoe kun je als ouder inspelen op de belevingswereld van je kind?

Bij de voorstelling “Credits” nemen twee acteurs van Theatergroep PlayBack je mee in de belevingswereld van je kind. De theatergroep speelt tijdens de thema-avond scènes ‘aan de keukentafel’ over herkenbare situaties en dilemma’s. Naar aanleiding daarvan volgt een open discussie onder leiding van een professionele gespreksleider waarbij je handvatten krijgt aangereikt om de communicatie tussen jezelf en je kind te bevorderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: contact maken, vertrouwen geven, open belangstelling tonen, groepsdruk en weerbaarheid.

Enkele reacties van ouders die eerder aanwezig waren:

  • “Wat een fantastische avond: leerzaam, inspirerend, herkenbaar! Enthousiaste acteurs en gespreksleidster, die zo knap ouders en pubers voor ons neerzetten”
    “Het was meteen al zo echt. Ik was in gesprek met de acteur en pas na een tijdje realiseerde ik me dat het mijn eigen zoon helemaal niet was!”
    “Ik ben mij meer bewust van wat er omgaat in het hoofd/de gevoelens van mijn kind en over de relatie tussen kind en ouder”

Wil je handvatten om je kind beter te kunnen begeleiden bij zijn/haar financiële bewustwording? Dan biedt de directie van de Philips van Horne in samenwerking met Rabobank Weerterland en Cranendonck en Theatergroep PlayBack op 26 februari de thema-avond Credits aan.

Het programma ziet er deze avond als volgt uit:
19:00 Ontvangst met koffie en thee
19:30 Start voorstelling (F-kantine)
21:00 Einde voorstelling
Meld je aan via t.vanderlaak@lvo-weert.nl met je naam en of je met één of twee personen komt. Er is plaats voor 120 ouders en er zijn geen kosten aan verbonden. Het is niet de bedoeling dat je zoon/dochter mee komt naar deze avond. We reserveren plaatsen op volgorde van binnenkomst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie