Skip to content

Fieke heeft 6 dagen na Vacaturecafé Nederweert een baan

Redactie
20 februari 2015 | 15:16

Advertentie

Fieke Voncken VacaturecafeFieke Voncken uit Ospel is 6 dagen na het Vacaturecafé in Nederweert begonnen bij haar nieuwe werkgever BAG bv in Susteren. Hiermee wordt de succesformule van het Vacaturecafé van MKB Weerterland maar weer eens bevestigd.

Binnen 6 dagen aan het werk

Op 3 februari ging Fieke als organisator naar het vacaturecafé en heeft daar natuurlijk ook de nodige gesprekken met werkgevers gevoerd. Op 4 februari mocht ze al op gesprek komen waarna ze diezelfde middag hoorde dat ze was aangenomen. Op 5 februari contract getekend en maandag 9 februari begonnen bij haar nieuwe werkgever. Binnen 6 dagen aan het werk, hoe cool is dat! Fieke werkt nu als commercieel medewerker binnendienst bij BAG bv Susteren. “De klik die ontstond bij het vacaturecafé is doorslaggevend geweest” aldus Fieke.

Fieke Voncken uit Ospel heeft in 2013 haar studie Ruimtelijke ordening en planologie in Breda succesvol afgerond. Als vers afgestudeerde stortte ze zich daarna vol goede moed op de arbeidsmarkt. Onwetendheid, het missen van een netwerk en misschien wel een stukje onderzekerheid leidden ertoe dat niet snel een leuke job op haar pad kwam. Na wat bijbaantjes heeft ze 9 maanden werkervaring opgedaan bij een zogenaamde “werkervaringsplek”. Niet in haar specifieke richting van Ruimtelijke Ordening maar iets in de richting van Milieu. Na 9 maanden was dit project voorbij en stond ze, zoals veel werkzoekenden, weer op straat.

Fieke: “Je bent jong en werkzoekende maar je hebt geen houvast en ervaring. Eigenlijk kon ik met niemand mijn ervaring delen.”

In oktober 2014 kwam “Hét Vacaturecafé” op haar pad. De klik met initiatiefneemster Perronne Knapen was er meteen en Lieke ging als vrijwilliger aan de slag in de organisatie van het Vacaturecafé. “Natuurlijk was het mee organiseren een leerzaam proces”, aldus Fieke, “maar het contact met de andere vrijwilligers, die eigenlijk ook allemaal op zoek zijn naar werk, was voor mij misschien nog wel het meest waardevol. Hierdoor had ik eindelijk iemand om mee te sparren en kwam ik er achter dat ik niet de enige ben. Het heeft me vertrouwen gegeven en een andere kijk op de arbeidsmarkt en mijn eigen potentieel.

Om alles nog eens te bekrachtigen, mag Fieke 31 maart 2015 mee naar de slotmanifestatie van “Aanpak Jeugdwerkloosheid”.  Ambassadeur Mirjam Sterk heeft Fieke hoogst persoonlijk uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Het ex-Tweede Kamerlid van het CDA werd in april 2013 door minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid. Mirjam Sterk was erg onder de indruk van de formule en van het enthousiasme van Fieke. Zij zou graag zien dat dit door heel Nederland uitgerold wordt.

Werkzoekenden uit de regio krijgen in het Vacaturecafé de kans zich te presenteren aan en in contact te komen met de aanwezige bedrijven. Ondernemers kunnen hier juist op laagdrempelige wijze face-to-face kennismaken met potentiële werknemers. Dit kán dus binnen 6 dagen tot een tevreden resultaat leiden voor zowel werknemer als werkgever.

Advertentie

12 Reacties

  1. Fieke is nog jong. Kost niets. was Fieke ouder geweest dan 40 had ook zij naar die baan kunnen fluiten.

    • Hier wil ik toch even op inspringen. Ik heb in oktober 2014 ook als vrijwilliger in de organisatie van het vacature café gezeten. En ook ik heb een baan. Ik heb ruim 3 jaar thuis gezeten en ben 50 jaar. Dus het kan echt !! Als je de moed er maar inhoudt !!

  2. Nederweert heeft gelijk;
    Jong
    Kost niks
    Mankeert nog niks
    Nog geen 30 jaar lang 12 uur per dag gewerkt 6 tot 7 dagen per week.
    En nog niks uit gevoerd dan studie.
    Daarbij toen ik jong was was er geen jeugd werkeloosheid je ging werken hoe dan ook.

    • Als je 30 jaar lang 12 uur per dag en 6 tot 7 dagen in de week werkt overtreed je de arbeidstijdenwet en is het niet gek dat je wat mankeert…

      Veel succes met je baan Fieke!

      • Dan weet jij niet veel van arbeidstijden wetten,lees deze eens door denk eens na ga dan oordelen.
        En laat je domme opmerkingen bij je zelf.

        • Ik citeer: (uit arbeidstijdenwet)

          “Per dienst mag er niet meer arbeid worden verricht dan 12 uur. Per week is de maximale werktijd 60 uur. Maar over een langere periode gezien, namelijk 16 aaneengesloten weken, mag er niet meer dan gemiddeld 48 uur arbeid worden verricht.”

          Als ik het moet geloven heeft hela over en periode van 30 jaar gemiddeld 72-84 uur arbeid verricht…

          @ Hermann: wie maakt er nu een domme opmerking?

          • Jij

          • Ja Hermann heeft veel gewerkt heeft ook veel bij elkaar gedaan op zijn 50 zou hij dan willen stoppen ja helaas stopt hij rond deze tijd met alles. nooit subsidie op wat dan ook gehad nooit geprofeteerd en dat hij kanker heeft gekregen is dus zijn eigen schuld zo lees ik het bij Flupke hersentumor kanker Flupke zal wel zeggen eigen schuld dikke bult.

  3. Superfijn voor Fieke! Proficiat en succes met jouw baan!

  4. Stelletje badmutsen allemaal.
    Hou eens op met dat gemekker.
    Als ik gemekker wil horen koop ik wel een geit !
    Wees blij voor Fieke.
    Zij kan lekker aan de slag.

    • Inderdaad wat een gemekker meid die baan is je van harte gegund uitgezonderd


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie