Skip to content

Basisscholen Nederweert gaan voor zonne-energie

Redactie
27 februari 2015 | 12:02

Advertentie

zonnepaneel nederweertDe onderwijsorganisaties Eduquaat en MeerderWeert, waaronder nagenoeg alle basisscholen in Weert en Nederweert ressorteren, slaan de handen in elkaar voor een duurzame toekomst. Schoolgebouwen zijn, ondanks dat er steeds vaker energiebewust wordt gebouwd, enorme energievreters. Het plaatsen van zonnepanelen kan bovendien behoorlijke besparingen opleveren.

Gaan voor zonne-energie

Toch gaat het niet alleen om besparing. “De koppeling met educatie is ook belangrijk. Kinderen raken enthousiast over duurzame energie en praten daarover met elkaar en thuis. Iedereen die erbij betrokken is, wordt bewust van het feit dat het zelf opwekken van energie met zonnepanelen leuk en makkelijk is en super voor het milieu”, aldus Henk Derks, bestuurder bij Eduquaat.

Door de stand van de daken of vanwege het eigendomsrecht van een gebouw zijn niet alle scholen geschikt voor het plaatsen van de zonnepanelen. René van Strijp, bestuurder van MeerderWeert: “Toch willen we als het ook maar enigszins mogelijk is zoveel mogelijk gebouwen ‘in het zonnetje’ zetten. Samen met Eduquaat investeren we daarin en de besparing moet onze beide organisaties ten goede komen.

Een ding is zonneklaar. Slim omgaan met energie is goed voor mens en milieu. En waar kun je dan beter beginnen met bewustwording daarvan dan op de basisschool! Zonne-energie is onafhankelijk van elektriciteitsnetten. Het is een ideale bron voor ecologische, rechtvaardige en overal beschikbare stroomvoorziening.

Advertentie

1 Reactie

  1. Eigelijk niet normaal dat scholen nog geen panelen hebben,wij hebben thuis ons dak vol liggen en ja hoor niks betalen meer en het terug verdienen gaat sneller dan verteld word.
    Wel opletten waar je ze koopt in Nederweert is er een die de panelen schots en scheef erop legt deze leveren minder op het aansluiten door hem heeft bij cameraad brand veroorzaakt ook per 2 panelen een omvormer dit levert meer op dan een omvormer bij b.v 20 panelen. Ivm vies worden en schaduw inval.
    Dus beste school niet teveel vergaderen maar leggen die dingen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie