Skip to content

Wilskracht nog niet uit de problemen

Redactie
4 maart 2015 | 16:28

Advertentie

Wilskracht Nederweert ALVGV Wilskracht in Nederweert is nog niet uit de problemen. Op 23 februari is tijdens de algemene ledenvergadering (A.L.V.) een nieuw bestuur opgestaan. Dit bestuur is echter na een korte periode tot de conclusie gekomen dat ze te onervaren zijn om de moeilijke keuzes die ze te wachten staan, kunnen nemen. Ze realiseren zich nu pas dat het  werk niet te verenigen is met hun dagelijkse werkzaamheden en het privéleven gezien de tijd en energie die erin gestoken moet worden.

Wilskracht nog niet uit de problemen

“Tot onze grote spijt moeten wij U mededelen dat wij, het nieuwe bestuur van G.V. Wilskracht gekozen tijdens de A.L.V. van 23-02-2015 jl., aangeven dat wij ondanks onze prille benoeming ons genoodzaakt achten om af te treden” aldus het huidige bestuur.

Dit heeft tot gevolg dat per direct alle activiteiten van de vereniging komen te vervallen vanwege de financiële situatie. Let op: alle lessen zullen per direct, met ingang van vandaag (woensdag 4 maart 2015) worden stopgezet en komen te vervallen.

Het huidige nieuwe bestuur roept opnieuw een A.L.V. uit op donderdag 12 maart om 20.30 uur bij Café sporthal de Bengele. Tijdens deze vergadering zal er een nieuw bestuur gepresenteerd moeten worden anders moet de vereniging alsnog opgeheven worden.

Eind 2014 werd duidelijk dat de vereniging flink in problemen zat. Na een spoedvergadering op 7 januari jl. werd door de leden gestemd over het voortbestaan van de vereniging. Een grote meerderheid was voor. Een werkgroep is aan de slag gegaan om een blauwdruk te maken voor de herstructurering van de vereniging. Dit heeft ertoe geleid dat er op 23 februari jl. een nieuw bestuur zich aan heeft gemeld om hiermee aan de slag te gaan. De leden zijn aan zet.

Advertentie

14 Reacties

  1. Misschien moet de gemeente zich eens achter de oren krabben waarom er zoveel huur betaald moet worden.
    Gisteren was er nog een vergadering van sport en cultuur, om te promoten, en nu worden per direct de lessen stopgezet. Wie zijn hier dus wie de dupe!! Degene die zo graag willen sporten. Heel triest dit.

  2. Is gemeente hier wel schuld aan? Volgens mij moet er eens gekeken worden naar de oude bestuursleden. Bestuurders die een vereniging zo achterlaten????? Is hier niet sprake van wanbeleid door het bestuur. Nooit geen ledenvergadering houden is vragen om problemen.

  3. De gemeente zal er ook wel schuld aan hebben. Subsidies geven zonder ooit een kas controle.
    Maar uiteindelijk is het oud bestuur aansprakelijk want die hebben echt aan potverteren gedaan
    en jammer voor de leden die ondanks hun goede prestaties niet meer verder kunnen als er geen nieuw bestuur
    komt.

  4. Sta helemaal achter het geen wat kritisch zegt.Het vorige bestuur is verantwoordelijk.

  5. Stop er toch mee, wat een gênante vertoning!

    Een zieltogende vereniging met jarenlang financieel en bestuurlijk wanbeleid (met Renée Wernink voorop)

    Met leden die jaren op rij geen enkele betrokkenheid hebben getoond ( alleen nu pas nu het water aan de lip staat)

    Met enkele onwetende amateurs die eerst bestuurslid willen worden voor de goede sier en zich pas daarna realiseren wat dit eigenlijk inhoudt….

    Er rest maar 1 conclusie: stoppen met deze treurige vertoning en geen cent overheidsgeld meer naar deze vereniging!

    Stop het geld liever in bloeiende verenigingen die wel nog toekomstperspectief hebben. Neem een voorbeeld aan handbalvereniging MEOS die pas nog heel succesvol een fusie heeft doorgevoerd en waar het bestuur bijna volledig bestaat uit enthousiaste jongeren die wel weten wat het is om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen en waar een financieel verantwoord beleid wordt gevoerd. Dat kan dus weldegenlijk nog anno 2015.

    • Deze opmerking vind ik een voorbeeld van een voorbarige conclusie trekken zonder precies te weten wat er aan de hand is. (Heb het hier over een onwetende amateur!) Er is niks mis met een mening geven maar je kunt wel rekening houden met de mensen die alles op alles hebben gezet om deze vereniging te redden. Ik vind het een trieste vertoning om zo’n opmerking te maken.

    • Ik ben het niet met je eens. Oke ik vind dat je een eigen mening mag hebben, maar bedenk je ook dat hier veel mensen verdriet van zullen hebben. Er zijn mensen die al erg lang lid zijn van Wilskracht, en die er echt hun best voor hebben gedaan en hun steentje bijgedragen hebben. Dus ik vind het niet helemaal terecht wat je zegt.

    • Ik ben het volledig met de 2 bovenstaande reacties eens. Het is wel duidelijk dat u totaal niet dicht bij de vereniging staat, want u heeft zo te lezen niks meegekregen van het feit dat wij als leden keihard hebben gevochten om Wilskracht zijn waarde te laten behouden. Het doet me dan ook ontzettend pijn om te lezen dat onze vereniging zo diep de grond in wordt geboord. Natuurlijk mag iedereen zijn/haar eigen mening hebben, maar ga niet met roekeloze opmerkingen gooien als u niet eens weet waar u het over heeft.

    • Ben het eens met – het bovenstaande.
      Er zijn heel veel leden, leidsters , trainsters en ouders die zich met hart en ziel ingezet hebben voor deze vereniging. Wat laag vind ik het om zoals einde oefening zegt, reclame te maken voor een handbalvereniging via deze weg.

    • “Einde oefening” schrijft het misschien wat bot maar er zit weldegenlijk een kern van waarheid in zijn betoog.

      En de waarheid is soms hard om te horen.

      Begrijp de reacties van mensen hierboven, maar mensen moeten ook eerlijk in de spiegel durven te kijken.

      Het is toch waar dat men al jaren niet in staat is om een fatsoenlijk bestuur te vormen en net nu we dachten weer een bestuur gevonden te hebben treden zij weer af.

      De verwijzing naar een club als MEOS wordt denk ik niet zozeer als reclame bedoeld, maar meer als voorbeeld dat het ook anders kan. En dat mogen de leden van wilskracht zich best ter harte nemen.

      De toekomst van een vereniging zit altijd in de leden zelf!

  6. Ik ben het niet eens met deze reactie. Om zomaar wat te roepen heeft geen zin, uw woorden kunnen bij veel leden en trainers/trainsters heel veel pijn doen. Om via zo een bericht de vereniging in de grond te boren, is toch wel erg jammer.

  7. Het voormalige bestuur onder voorzitterschap van de toenmalige VVD-wethouder van de gemeente Nederweert is verantwoordelijk voor deze stand van zaken. Als je jarenlang geen jaarlijkse leden vergadering houdt en geen kascontrole, dan moet het verkeerd gaan en dan de boel de boel laten en de vereniging verlaten.
    Bestuurstaken werden tegen grof geld uitbesteed of ondergebracht tegen betaling bij eigen personeel en dan is de kas vlug leeg!!! De werkgroep en het huidige bestuur hebben hun best gedaan, maar een zinkend schip is moeilijk te redden. Iedereen, die geprobeerd heeft GV Wilskracht te redden/helpen: BEDANKT.
    O ja, denk bij de komende verkiezingen op 18 maart a.s. dat aan de VVD-boom rotte appels hangen !!!!

  8. Een triest verhaal, met een club die aan de afgrond staat.
    De leden zijn de dupe.
    Besturen van een vereniging is geen eenvoudige taak, zeker niet als je dat met een paar mensen moet doen. Waar waren de ouders van deze leden in de afgelopen jaren? Het kan niet zo zijn dat ouders hun kind bij de sporthal afzetten, na de training ophalen, zonder ook maar enige verantwoordelijkheid te tonen naar het reilen en zeilen van de vereniging. Betrokkenheid van ouders??
    Geen ouder die zelf afgelopen gevraagd heeft waarom er geen ledenvergadering werd gehouden?
    Zoveel leden, en geen 6 ouders die dit willen dragen door samen een bestuur te vormen? Zonder leden geen club, maar zonder ouders geen bestuur en dus ook geen vereniging.
    Te makkelijk om de mensen die wel hun best deden, al is dat niet altijd voldoende, nu met de vinger na te wijzen.
    Succes! Hoop van ganser harte dat Wilskracht gered wordt. Kom op ouders, neem je verantwoordelijkheid!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie