Skip to content

Woningmarkt Nederweert in de lift

Redactie
14 maart 2015 | 18:37

Advertentie

Kolonel ext. 1Slechts één reclamebord op de bouwlocatie was voldoende om 22 nieuwbouwwoningen te verkopen in diverse types en prijsklassen in plan Hoebenakker. De bouw van 20 woning start op 20 april 2015. Inmiddels zijn de volgende woningen in verkoop en is er voor de starterswoningen zelfs een wachtlijst. “We moeten versneld de volgende fase bouwrijp laten maken“, aldus wethouder Hubert Mackus. Hiermee onderstreept hij dat het grondprijsbeleid en woningaanbod in Nederweert in goede balans zijn.

De gemeente hanteert een aantrekkelijk grondprijsbeleid voor starters. Mede hierdoor weet Nederweert veel mensen van Nederweert (opnieuw) aan zich te binden. Ook mensen van (ver) buiten Nederweert, dat door de gunstige ligging ten opzichte van de A2 een prima forensenplaats is, kunnen een aantrekkelijke vrijstaande woning kopen voor minder dan 300.000 euro. Deze ontwikkelingen leveren nieuwe inwoners op waardoor de ruim aanwezige voorzieningen in Nederweert in stand kunnen worden gehouden.

Vertrouwen
Projectontwikkelaars combineren de interessante grondprijs met kwalitatief aantrekkelijke woningen en voorzien zo in de opnieuw ontstane vraag naar starterswoningen. Maar niet alleen de vraag naar starterswoningen is groot. Ook de gelijkvloerse, levensloopbestendige woningen zijn zeer gewild. In Nederweert hebben ‘zelfbouwers’ van vrijstaande huizen veel ruimte gekregen. En ook voor wie graag vrijstaand woont maar niet zelf wil bouwen, worden nieuwbouwwoningen te koop aangeboden in Hoebenakker. Het plan is aantrekkelijk ruim opgezet, met leuke speelvoorzieningen en ligt op slechts 700 meter van de kerk en het gezellige centrum.

Het vertrouwen in de woningmarkt is in Nederweert duidelijk terug. Mensen durven weer te kopen zonder dat hun eigen woning is doorverkocht; bij de bank is dit weer bespreekbaar. ‘ Wanneer product en prijs kloppen, worden woningen verkocht. Vastgoedontwikkelaars en bouwbedrijven die, zonder dure overhead en bijkomende kosten, toegevoegde waarde leveren door klantgericht en vraag gestuurd te werken, floreren in de huidige woningmarkt. En dat moet zo blijven!”, aldus Paul van den Wollenberg, directeur van VOZ BV.

Compensatie
De lage rentestand voor kort en langdurige hypotheken stimuleert de verkoop. Daarnaast staat de bank bij energiezuinige nieuwbouwwoningen zelfs hogere leningen toe. Dit komt goed uit want door de strengere energiebesparende eisen stijgen de bouwkosten fors. Om de ruime starterswoningen blijvend mogelijk te maken wordt vanuit de gemeente bekeken de starterswoning-basisprijs te verhogen. (is nu € 173.000). Een flinke verlaging van de energierekening staat daar echter tegenover.

Versnelling
Komend voorjaar zullen er versneld nieuwe starterswoningen op de markt moeten komen om de wachtlijst weg te werken. Een duidelijk teken dat de woningmarkt in Nederweert in de lift zit. Op de website www.hoebenakkernederweert.nl staat de plankaart en komen de succesvolle woningtypes in beeld.

Op maandagavond 19.00 uur 16 maart 2015 organiseert Rabobank Weerterland en Cranendonck, een informatieve bijeenkomst, speciaal voor starters op de woningmarkt. Aanmelden kan via www.rabobank.nl/weert. Over de honderd starters hebben zich al aangemeld, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 
Wethouder Hubert Mackus van de Gemeente Nederweert leidt de bijeenkomst in met informatie over de ontwikkelingen in de regionale woningmarkt.

Advertentie

3 Reacties

  1. Te weinig betaalbare woningen voor de kleine jan met de pet. Geem haleloeja gehuig voor hun.

  2. Bouw eens voor onze jeugd die in het dorp wil blijven en niet wordt weg gejaagd door de abnormale hoge prijzen die alleen rijken kunnen betalen uit het dorp en omgeving. Waar moeten onze kinderen wonen. Nee de starters lening is geen optie. Je betaald meer met z’n lening dan zonder z’n lening. Ik pleit bouw voor de jeugd met lagere inkomens, niet alleen voor de vermogende. de periode van top hypotheken is over zo stom kun je toch niet meer zijn.

  3. Er wonen starters uit Nederweert in Weert die 820 euro betalen plus 50 euro voor de parkeerplaats voor een appartement. 16 starters kopen nu een woning en betalen straks 550 euro netto aan hypotheeklasten voor een complete tweekapper. zie http://www.hoebenakkernederweert.nl Hier worden binnenkort nog 12 extra starterswoningen aangeboden. Ook voor senioren is een woning in een aantrekkelijke prijsklasse (de kolonel)
    En eindelijk ook weer vrijstaande woningen in een beter segment voor wie niet zelf wil bouwen. (de majoor)


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie