Skip to content

Servicepunt snel internet

Redactie
16 maart 2015 | 8:46

Advertentie

Hubert MackusHet CDA wil dat minister Kamp een servicepunt snel internet in het leven roept. Bij dat servicepunt moeten mensen terecht kunnen die vragen hebben over initiatieven rond snel internet. dit is in een debat met minister Kamp over breedbanddekking in Nederland aan de orde gesteld.

Kamervragen naar aanleiding werkbezoek Nederweert
Afgelopen vrijdag bracht Tweede Kamerlid Martijn ven Helvert (CDA) op verzoek van wethouder Hubert Mackus een bezoek aan het Nederweerter bedrijf Get Noticed. Volgens van Helvert zijn uit de samenleving veel initiatieven gekomen om snel internet mogelijk te maken. Van Helvert: “Helaas lopen initiatiefnemers aan tegen een muur van tegenstrijdigheden en onduidelijkheid over regelingen en subsidies. Ministeries en ontwikkelmaatschappijen wijzen naar elkaar en weten het ook niet”.

Servicepunt als onderdeel van breedbandplatform
Het CDA wil dat er een servicepunt komt als aanspreekpunt, dat antwoord moet bieden op allerlei vragen die er rondom snel internet leven. Dat servicepunt moet een onderdeel worden van het breedbandplatform wat minister Kamp onlangs heeft toegezegd.

Radiofrequenties niet de oplossing
De oplossing met radiofrequenties die de minister vorige week presenteerde is volgens het CDA slechts een doekje voor het bloeden. De 3,5 GHz-band is niet overal in Nederland toegestaan. “Bovendien zijn radiofrequenties in de toekomst niet toereikend voor de toepassingen die van internet verwacht worden”, stelt van Helvert. “Goed internet is een basisvoorziening in onze samenleving, daar moet de minister werk van maken.”

Advertentie

10 Reacties

  1. Worden er voor 18 maart ook nog foto’s gemaakt waar dhr. Mackus niet op staat? Is nederweert24 niet wat erg makkelijk met “nieuws” publiceren van dhr. Mackus?

  2. Heeft CDA / Mackus soms vriendjes bij Nederweert24.nl welke hem meer dan evenredig “in het zonnetje” zetten? Is het bij staatssecretaris Weekers ook niet zo begonnen met zijn reclamebord van zijn ‘vriendjes’…!?

  3. Er zullen ongetwijfeld foto’s gemaakt worden waar de Heer Mackus niet opstaat; het fijne is dat de Heer Mackus een bestuurder is die laagdrempelig en gemakkelijk benaderbaar is! Als je een beroep op hem doet dan is hij er; of het prijsuitreiking is bij de scheidsrechtervereniging Weert of een receptie van de postduivenvereniging! Hij let op dat moment niet op je politieke voorkeur!
    Als hij kan, dan is hij er. De afgelopen 4 jaar is hij veel in beeld geweest op de websites van Nederweert 24, Ospel-Actueel en Ospeldijk.eu; niet alleen rond de verkiezingen. Hij is een moderne wethouder/bestuurder die op handen gedragen wordt in Nederweert. Ospel (-Dijk), Eind en Leveroy en jongeren bij de politiek betrekt.
    Hier kunnen veel lokale politici in Limburg iets van leren. Ik hoop dat hij ook na 18 maart vaak te ‘zien’ is op foto’s die gepubliceerd worden op de reeds eerder aangehaalde websites. Advies aan Hubert Mackus: Blijf die bestuurder die van en voor het volk makkelijk benaderbaar blijft en denkt in oplossingen!!

  4. Het is jammer dat Nederweert bij het uitrollen van glasvezel niet heeft geëist dat het buitengebied ook van glas moet worden voorzien. In andere gemeentes is dit als eis gesteld en deze is is altijd gehonoreerd.
    Nu hebben we een buitengebied waar geen snel internet mogelijk is. Snel en stabiel internet is belangrijk voor de vitaliteit van het buitengebied. Draadloos is leuk maar er kleven ook vele nadelen aan.
    Maar ik heb inmiddels ook vernomen van particuliere initiatieven waar glas is uitgerold in het buitengebied. Het zou mooi zijn wanneer de regel- en subsidiesgeving gestroomlijnd gaan worden zodat dit laagdrempeliger wordt.

    En degene die lopen de zeuren dat de heer Mackus veel op de foto staat, hij werkt hard, ook voor minder populaire zaken en heeft een publieke functie. En het is niet alleen in verkiezingstijd dat we hem zien.
    En verder sluit ik me aan bij C van Dijk.

  5. Glasvezel voor buitengebied (zie reactie Floor) is inderdaad een gemiste kans…op het eerste oog gezien. Echter we zijn niet bij de onderhandelingen aanwezig geweest en we kunnen dus ook niet inschatten of indien Gemeente dit wel had geeist voor buitengebied, men wellicht Nederweert voorbij was gegaan. Dus wel eerst alle feiten kennen! Maar het zou inderdaad ook mooi zijn geweest als dit “breder”zou zijn opgepakt (voor alle buitengebieden). Maar ja hoe meer partijen, des te lastiger praten…

    En wat betreft foto’s: tja het is verkiezingstijd en dan hangen alle dorpen vol met foto’s en internet ook. Dat mag. En ook Mackus mag voor zijn carrière gaan, zoals vele anderen (ook niet-politici). Dat is zijn goed recht! En dan is het meegenomen, dat hij roots in Nederweert heeft, ga ik vanuit. Maar goed, met minder populaire items (zoals bijv. randweg / carpoolplaats) is het lastiger campagne voeren.

  6. Ik hoef zijn gezicht niet te zien op de foto’s. Ik vind het, naar mijn mening, maar een doordrammer. Wat hij wil, moet gebeuren. Maar dingen , waar de burger last van heeft, en daar melding van maakt, zijn niet aan de orde.
    Dan word je afgescheept met een mailtje, dan komen ze niet kijken, want dat is niet belangrijk.
    Ik zal dus ook nooit op hem stemmen

  7. Inderdaad Hubert M. is inderdaad makkelijk benaderbaar en als je hem een bericht stuurt hij stuurt altijd een bericht terug in tegenstelling tot andere politicy en ik wens hem veel succes met het proberen om snel internet aangelegd te krijgen in het buitengebied

  8. Hubert Mackus is een gedreven daadkrachtige moderne politicus. Een hele verademing tov de rest van dat ingeslapen zooitje zonder uitstraling in de lokale politiek. (Met name fractie JAN).
    Hij is zoals anderen ook aangeven altijd bereikbaar en ja hij is ambitieus, mag dat dan soms niet? Hij heeft zich 4 jaar ingezet voor nederweert op provinciaal niveau en wil nu oogsten wat hij gezaaid heeft. Veel alternatieven uit nederweert zijn er overigens niet (of men moet Renée Wernink en mia frenken-ras als serieuze alternatieven beschouwen, ik dacht van niet…) Go Hubert, mijn stem heb je!

  9. Ik heb het al eens gezegd
    Dat er langs het kanaal de noordervaart aan de Hoeven kant ( Nederweert-eind) een glasvezelkabel ligt die van Weert naar Venlo gaat

    Toen er een servicepunt van regifiber was in Nederweert heb ik hier naar geïnformeerd
    Volgens hun klopte dit niet en zouden de woningen die aan Hoeven, Hoevenzijweg en de Riet niet worden aangesloten op glasvezel.

    De kabel ligt letterlijk 6 meter voor mijn deur en we kunnen/mogen er niet op.
    Vorige week heeft een aannemer werkzaamheden verricht aan een andere lege mantelbuis en er nog eens 3 glasvezels doorheen getrokken.

    Ik snap dat er geen 1000 aansluitingen hier in dit gebied liggen. Maar een welwillend kabel explatant kan hier toch wel 35 huizen aansluiten

    Verlos ons van de klapperende koperdraad met veel ruis

    • ruis! Willem ruis is toch al 30 jaar dood. bij mij klapperen de koper draden nog niet liggen en hangen goed vast,
      en t raps hele goede uitvinding voor kabeltje vast leggen.succes met de kabels vriendelijke groet


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie