Skip to content

Werk(onder)nemer van de Ik-BV

Glendi
16 maart 2015 | 13:25

Advertentie

Angelique CarisDeze week ga ik naar een 40-jarig jubileum, van iemand die al 40 jaar werkzaam is bij dezelfde werkgever. In deze tijd is dat een hele prestatie, in de toekomst waarschijnlijk een unicum.  Eind jaren ‘ 80 ging ik na mijn studie direct voltijd werken. Een parttime baan daar dacht je niet aan. Geen kinderen of gezin, betekende automatisch voltijd werken. Ook dat is niet meer vanzelfsprekend. Ons arbeidsethos is in de afgelopen verschoven van werken voor de organisatie naar werken voor de Ik-BV.

Van werknemer naar werk-ondernemer

Door de komst van de technologie en de snelle ontwikkeling hiervan, ontkomt ook de arbeidsmarkt niet aan alle veranderingen. Deze week was de vingerscan op het nieuws. Dadelijk klokken we ons allemaal via onze vinger in en hangen al onze gegevens aan die ene vinger. Stilstaan is in deze tijd funest. Ontwikkelen of levenslang leren is meer dan ooit een must om aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Hierdoor ontstaat er een nieuw fenomeen, de ” Ik-BV”. Soms lees ik wel eens een discussie over wie er verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de werknemer. Daarnaast zijn er legio bedrijven die dat een probleem van de werknemer zelf vinden. Gelukkig zijn er ook veel bedrijven die beseffen dat het bedrijfssucces grotendeels afhankelijk is van de werknemers. Investeren in de werknemers, is investeren in de ontwikkeling van de organisatie.

Als werknemer is het belangrijk je bewust te zijn van jouw Ik-BV. Doe eens een check, hoeveel kans maak jij als je nu een baan zou moeten. Waar zitten je ontwikkelpunten? Sluit jij nog naadloos aan op hetgeen gevraagd wordt? Af en toe een check kan geen kwaad. En besef, de werkgever voor het leven bestaat niet meer.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie