Skip to content

AutoSportClub van Hornerijders Weert

Redactie
18 maart 2015 | 16:47

Advertentie

Moustache Classic. (414 of 451)Ondanks dat de ‘AutoSportClub van Hornerijders Weert’ al jaren bestaat, merken ze dat deze nog niet al te bekend is bij het grote publiek in Weert, Nederweert en omstreken. Eigenlijk toch wel vreemd, want er zijn in de regio toch genoeg échte liefhebbers van alles wat met auto’s te maken heeft. Het maakt niet uit of het een normale ‘moderne’ auto, een exclusieve sportauto is óf een klassieke oldtimer is. De autohobby in zijn geheel staat centraal!

AutoSportClub van Hornerijders Weert

Vanuit A.S.C. van Hornerijders worden er regelmatig tourtochten (ritten) georganiseerd. Aan de ene kant om de liefhebbers bij elkaar te brengen, aan de andere kant om in groepsverband lekker een stuk te kunnen toeren in de auto. Het is dan ook erg mooi om te zien hoe trots er onderling wordt gepraat over bijvoorbeeld de (vaak jaren durende) restauratie van de oldtimer waarmee men voor de dag komt.

Bemande controle tijdens kaartleesritDoor het jaar heen organiseren de Hornerijders meerdere ritten, waaraan als equipe kan worden deelgenomen. Een equipe bestaat uit een bestuurder en een navigator. Voor de ritten wordt gebruik gemaakt van verschillende systemen. Het kan zijn op basis van routebeschrijving maar ook op basis van kaartlezen. Het verschil tussen deze twee is dat er bij de ‘routebeschrijving’ gebruik wordt gemaakt van een soort van cryptische omschrijvingen, waarbij de voorkomende situaties vervolgens, al rijdend, herkend dienen te worden. Bij het ‘kaartlezen’ worden de deelnemers voorzien van een kaartfragment (of meerdere, uiteraard afhankelijk van de lengte van de gereden rit), waarop een route is uitgestippeld met als doel deze route precies zo te rijden als bedoeld door de uitzetter. In beide systemen is snelheid in ieder geval niet bepalend!

Voor het uitzetten van de ritten zijn ook richtlijnen en regels opgesteld. De landelijke organisatie die dit beheert is de Nederlandse Rittensport Federatie (NRF).  A.S.C. van Hornerijders ‘opereert’ dan ook onder de licentie van deze NRF.

Eerstvolgende rit
Het laatste weekeinde van maart, te weten zondag 29 maart, zal er vanuit de van Hornerijders weer een rit worden georganiseerd. Dit is de oefenrit voor de Peelrandclassic, welke eind april met de autosportclub uit de regio Venlo (Gaef um Gaas) zal worden georganiseerd. Deze oefenrit is uitermate geschikt voor een eerste kennismaking en zal starten vanaf 12.30 uur vanuit ‘Café zaal de Schuttershoeve’ aan de Grote Steeg 10 te Altweerterheide. De kosten voor deelname (voor een equipe van 2 personen) bedragen slechts €10,-.

Voorafgaand aan deze rit wordt in de ochtend (bij voldoende belangstelling) een instructie gegeven over de toegepaste kaartleessystemen en uiteraard wat ‘tips en tricks’. Je hoeft overigens geen lid te zijn van A.S. C. van Hornerijders om mee te doen en er kan met iedere auto worden deelgenomen.

Kijk eens op de website www.hornerijders.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. wie kent els en gerard vrijsen destijds wonend in weert hushoverweg ??


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_03 Politie controle carpoolplaats Nederweert-8
In totaal zijn 85 voertuigen gecontroleerd
3 oktober 2024 | 23:39
2024_10_03 Waterlekkage Hulsen Nederweert-2
Een monteur van WML is ter plaatse
3 oktober 2024 | 23:33
IJzeren Man cross op zondag 27 oktober
De 58e editie
3 oktober 2024 | 20:00
2024_10_03 Terugblik Week van ontmoetingen en nieuwe contacten WTE67
Een geslaagde week
3 oktober 2024 | 19:00

Advertentie