Skip to content

Eerste namen Raadpop Nederweert

Redactie
26 maart 2015 | 22:23

Advertentie

Donderdagavond hebben Rolf Verheijen en Paul van der Sanden de eerste namen voor de eerste editie van Raadpop bekend gemaakt. Dit gebeurt tijdens de live uitzending van All Areas meets Pop Nederweert op WeertFM bij Eetcafe De Kleine Winst.

De eerste namen die bekend worden gemaakt zijn Rondé, Faith Healer en The Dirty Denims.

Rondé

RondéIn januari 2014 zag Rondé voor het eerst het levenslicht. Ondanks de verschillende muzikale achtergronden, variërend van pop tot psychedelica, was er direct een klik. Voor ze het wisten, ontspoorde iets wat begon als schoolproject al gauw tot een band die door velen als ’het geluid van 2015’ wordt bestempeld. De vijfkoppige formatie – bestaande uit zangeres Rikki Borgelt (24), gitarist Armel Paap (21), toetsenist Adriaan Persons (18), bassist Cas Oomen (19) en drummer Sharon Zarr (21) – maakt dansbare indie pop en bracht op 8 oktober 2014 hun eerste single ’Run’ uit. Binnen no time werden ze hiermee door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en scoorden ze daar met ‘Run’ ook gelijk de ’Megahit’. ‘Run’ werd tot 2 maal(!) toe verkozen tot ’FavoRuudSchijf’ bij radio 538.

Faith Healer

Faith HealerFaith Healer is een Nederlandse/Poolse band met bassist Peter Rovers uit Ospel die na intensief repeteren, zonder ook maar een voet op een podium te hebben gezet, eind 2014 de single ‘Turn Up Sound‘ uitbracht. Een aanstekelijk nummer, dat door diverse media goed ontvangen werd en nieuwsgierig maakt naar meer. De vuurdoop voor publiek vond een dag eerder plaats in Helmond, maar ik verkoos een dag later in De Oefenbunker te Landgraaf op kraamvisite te gaan. De geboorte van een band heeft altijd iets speciaals en hoe leuk is het om later te kunnen zeggen: “Daar was ik bij”.

The Dirty Denims

The Dirty Denims 2The Dirty Denims zijn geïnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, The Hellacopters en Joan Jett en speelden o.a. op: Zwarte Cross (2010 en 2012), Bospop (2011), Popronde (2011) en Rockin’ Park (2012) en Lowlands (2012) en stonden ze twee keer in het voorprogramma van Steel Panther (2014). De organisatie van Lowlands: “De muziek van The Dirty Denims klinkt als poepstrakke punk- en hardrock, met riffs uit het arsenaal van Ramones en AC/DC met een stevige vrouwelijke component. Sterker nog, het Hollandse kwartet bestaat voor de helft uit stoere chickies, van wie zangeres/gitariste Mirjam het herkenbaarste element levert: een stem die ’s zondags het vlees snijdt aan tafel met Joan Jett en Debbie Harry. Met hun catchy hand van songschrijven weten The Dirty Denims jouw humeur dan ook pijlsnel op te krikken, vieze spijkerbroek of niet.”

Ook de winnaar van Battle of the Bands Nederweert zal optreden tijdens Raadpop Nederweert. De rest is de line-up voor Raadpop 2015 is vastgelegd en de bands zullen de komende tijd via verschillende mediakanalen bekend worden gemaakt.

Raadpop Nederweert

Raadpop NederweertRaadpop is een gratis festival met een vertrouwde feel. Op vrijdag en zaterdag 24 en 25 juli 2015 is het Raadhuisplein the place to be voor iedereen die wil genieten van het mooiste wat er is: muziek, muziek en nog eens muziek!

Zowel Nederweerter bands als landelijk bekende groepen zullen het RaadPoppodium bevolken.

RaadPop is hét nieuwe gratis festival dat je niet mag missen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30

Advertentie