Skip to content

EPO – Tour d’Oospel

Glendi
16 april 2015 | 10:28

Advertentie

wielrennen OspelNa twee succesvolle edities wordt op 31 juli en 1 augustus de derde editie van EPO – Tour d’Oospel georganiseerd. Tijdens dit wielrenevenement staan twee zaken centraal: ‘fietsen’ en ‘fieësten’!

EPO – Tour d’Oospel

Vrijdag 31 juli wordt het weekend ingeluid met een grote feestavond. De organisatie heeft voor deze avond twee top acts weten vast te leggen. Zo wordt de avond afgesloten met de coverband Weekend Warriors, de nieuwste sensatie op de Nederlandse festivalbodem. Deze band stond 2 weken geleden nog te knallen op Paaspop. Daarnaast hebben ze nog een internationaal bekende act weten te strikken waarover binnenkort meer.

Op zaterdag 1 augustus kan jong en oud deelnemen aan verschillende wielerwedstrijden. ’s Avonds wordt het weekend knallend afgesloten in de tent op het Aerthijsplein met de coverband Proost.

Het evenement heeft dit jaar dus haar derde editie. Het ontstond allemaal toen in 2013, na meer dan 20 jaar wielerstilte in Ospel, 5 bloedfanatieke koersvolgers opstonden om de koers terug naar Ospel te halen. Het evenement EPO – Tour d’Oospel werd geboren en werd meteen een succes. Wielrennen zoals het hoort te zijn. Kinderen, verstandelijk beperkten, niet-licentiehouders én een Elite-Beloften criterium: voor ieder wat wils. Dat resulteerde dan ook in de drukst bezochte niet-prof koers in Limburg dat jaar, een sterk deelnemersveld, versierde huizen en tuinen rond het parcours, een volle feesttent na afloop en vooral veel gezelligheid. Kortom: een waar volksfeest.

In de zoektocht naar een hoofdsponsor werd al snel aangeklopt bij het Ospelse bedrijf EPO: Egg Products Ospel, tegenwoordig onderdeel van de Global Food Group. Door de ludieke woordcombinatie van ‘epo’ en ‘wielrennen’ wilde de organisatie meteen het taboe rondom doping opheffen. Buiten het feit dat EPO een ludieke naamgever is, is het bedrijf bovenal een betrokken en zeer gewaardeerde hoofdsponsor. De rest van de naam werd ook snel gevonden. Ospel wordt in het plaatselijk dialect Doospel genoemd, vandaar dat Tour de Doospel al snel werd samengetrokken als Tour d’Oospel.

Wat moet je onthouden over EPO-Tour d’Oospel?

  • EPO-Tour d’Oospel is het gezelligste wielerevenement van Nederland, met wielrennen zoals het bedoeld is. Lijkt je dit wat? Reserveer dan voor de rest van je leven het eerste weekend van augustus.
  • Houd je ervan om de koers te rijden of te volgen in top ambiance? Kom dan op 1 augustus 2015 naar Ospel.
  • Houd je ervan om flink gas te geven? Kom dan alvast op 31 juli naar de feesttent en blijf een nachtje daar.

De organisatie ambieert sportief en maatschappelijk het hoogst haalbare. Inmiddels is de organisatie behoorlijk uitgebreid en is alweer het nodige verbeterd ten opzichte van voorgaande edities. Deze lijn zal gestaag worden doorgetrokken.

Onthoud de naam EPO – Tour d’Oospel dus goed en kijk niet raar op als in 2025 de Champs-Élysées verplaatst wordt naar wat nu de Onze Lieve Vrouwenstraat in Ospel is. Wil je dit ambitieuze wielerevenement volgen? Houd dan www.tourdoospel, www.facebook.com/tourdoospel en @EPO_TourdDoospel op Twitter in de gaten. Op bovengenoemde pagina’s kun je regelmatig mooie prijzen winnen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Respect voor de organisatie van de tour d’oospel! Erg knap dat die jongens zo’n leuk evenement op hebben gezet!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie