Skip to content

JAN verrast door raadsvoorstel over Centrumplan

Redactie
20 april 2015 | 23:20

Advertentie

JAN-Nederweert-280x180Met verbijstering heeft de partij JAN vernomen dat tijdens de raadsvergadering van 21 april een besluit wordt gevraagd over de ontwikkelingen in het centrumgebied van Nederweert. Het College van B&W heeft hiervoor een rapportage opgesteld over de ‘Resultaten Verkenning Centrumontwikkelingen Nederweert‘. De stukken hiervoor heeft JAN echter pas afgelopen donderdag ontvangen. De partij heeft hierover dus nog nauwelijks met de betrokken winkeliers, omwonenden en belanghebbenden kunnen spreken. De impact van het voorstel dat het College doet richting de gemeenteraad is echter zo enorm groot, dat JAN dan ook weigert om op 21 april het onderwerp te bespreken. JAN stelt grote vraagtekens bij de onderliggende motivatie van het College om de besluitvorming over dit plan op deze manier te forceren.

Visie ondernemers?
De kern van het voorstel van het College van B&W is dat men opnieuw onderzoek wil doen naar de mogelijke herontwikkelingen van locatie Wijen tot nieuw winkelgebied. Dit onderzoek kost ten eerste opnieuw veel geld. Bovendien is destijds in het Masterplan besloten om het kernwinkelgebied te lokaliseren in de Kerkstraat en het Lambertushof. Zoals bekend zijn hier inmiddels al veel voorzieningen voor getroffen. De vraag is wat een verschuiving van het winkelgebied voor impact heeft op de overige ondernemers in de Kerkstraat en het Lambertushof. De mening en visie van deze ondernemers zou op zijn minst gehoord moeten worden. JAN is echter altijd duidelijk geweest in haar standpunt waarbij ze tegen de herontwikkeling van de locatie Wijen-EmTé is. De visie van het College onderschrijft de partij dan ook absoluut niet.

Oproep om van agenda af te halen
Gezien het feit dat de stukken veel te laat ontvangen zijn, dat ondernemers er niet bij betrokken zijn, dat JAN van begin af aan geen voorstander is van herontwikkeling van deze locatie en de impact van het voorstel van het College op dit moment niet te overzien is, gaat JAN het College en de overige fracties dringend oproepen om het agendapunt niet te behandelen tijdens de raadsvergadering van 21 april.

Advertentie

13 Reacties

  1. De onvrede wordt alleen maar groter…….

  2. Wel handig alleen maar tegen en zeiken over voorstellen van het college. Wat wil JAN eigenlijk wel? Wat is wel een /de goede oplossing?

    • Paul ik ben het helemaal mee eens. JAN moet constant overal tegen aan schoppen. Zonder vernieuwing van het centrum geen toekomst voor ondernemers van Nederweert. CDA, VVD en PVDA ga door op de goede ingeslagen weg.

      • Hoezo vernieuwing…. Ook met deze vernieuwing is er geen toekomst met deze b&w

      • Wat een lulkoek. Moet er dan altijd maar wat veranderd worden om het veranderen? Het eenrichting verkeer, het gebrek aan parkeerplekken op de kerkstraat en zeker ook de huidige economie heeft zijn weerspiegeling op Nederweert, zoals ook in de rest van NL. Daar gaat een nieuw winkelcentrum niks aan verdachten. Dat winkelcentrum bij Wijen is werkelijk een belachelijk en geldverslindend en wederom nodeloos plan.

        Wat mij verbaasd (of eigenlijk ook niet) is dat nederweert weigert een referendum uit te schrijven bij zaken met een dergelijke impact zoals de randweg (doorgedrukt), carpoolplaats (doorgedrukt) een dit centrumplan (wordt ook doorgedrukt).
        Nederweert is een dorp, wij hebben geen supermarkt-plein nodig. Wat een stadse flauwe kul. Waar is het dorpse Nederweert waar ik pas 30-35 jaar terug ben opgegroeid?

        Driewerf bah voor CDA en VVD.
        Driewerf bah voor het college.
        Driewerf hoera voor JAN.

  3. Begin maar eens eerst met een voorstel te maken op Staat met het afbreken van de boerenbond Dit is heel erg hoe het op Staat er uit ziet Verloedering van de buurt

  4. Ik zou ook wel eens willen weten wat JAN wel wel als het gaat over het centrumplan. Buiten dat je natuurlijk wat kunt vinden over de manier waarop het college dit aanpakt. De procedure is besproken is in het presidium en dus was JAN op de hoogte van het feit dat dit voorstel zoen met deze snelheid besproken zou worden. Wat JAN niet wil is duidelijk, maar wat willen ze wel?

  5. Natuurlijk was dit bekend bij JAN. Altijd maar de vermoorde onschuld spelen…..

  6. Sorry JAN.
    Alleen wat de “geleerden” zeggen telt.
    De mening van de inwoners van Nederweert en van de winkeliers is niet belangrijk.
    De onderzoeken over centrumplan en randweg zijn gericht op de nieuwe slogan:

    NEDERWEERT: DAAR KUN JE MOOI OMHEEN

    • Goede slogan, pakkend en uiteindelijk ook een feit!

      • NEDERWEERT, DAAR KUN JE NIET IN, MAAR ALLEEN MOOI OMHEEN.

  7. Stakeholders/belanghebbenden niet serieus nemen c.q. op een zijspoor zetten, daar is B&W goed in. Duw het maar door de strot van de burgers! Het gaat er niet om wat B&W en JAN willen: wat willen de inwoners/ondernemers van Nederweert? Het is hun brood….of dood…!?

    P.S. maar het mooie weer blijft lekker aanhouden!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie