Skip to content

Meivakantie bij De Pelen

28 april 2015 | 14:28

StaatsbosbeheerIn de meivakantie hoeft geen kind zich te vervelen. Bij Buitencentrum De Pelen zijn de hele week verrassende ontdektochten, creatieve workshops en nog veel meer activiteiten voor het hele gezin te beleven.

Buitencentrum De Pelen

Op maandag 4 mei en vrijdag 8 mei zijn er Peel Ontdektochten ‘lentekriebels’ en ontdek je hoe nieuw leven in de natuur ontstaat. Op maandagavond kun je genieten van een vollemaanwandeling. Een onvergetelijke ervaring. Wie van een uitdaging houdt kan op dinsdag 5 mei meedoen met een sPEELse Expeditie. Tijdens deze ontdektocht krijg je een aantal prikkelende opdrachten en ga je ook een stukje op het blotevoeten pad lopen. Stoer!

Op woensdag 6 mei is er een speurtocht ‘het Roverspad’ en ontdek je het geheim van het zwarte goud van de Peel. Na afloop van deze speurtocht kun je in het overdekte Amfitheater luisteren naar verhalen van Nico de Verhalenman. Nico vertelt het enige, echte waargebeurde verhaal van Graaf de Zwarte Raaf en zijn roversbende. Hoewel… of het echt gebeurd is weten we niet zeker, maar niemand kan dit bijzondere verhaal zo mooi vertellen als hij.

Op donderdag 7 mei zijn er knutselworkshops in de natuur. Kleuters maken dierenmaskers of een kaboutertas en kinderen vanaf 6 jaar kunnen aan de slag met een nestkastje, een insectenhotel, een insectenpotje of een dromenvanger. Voor kinderen die graag fotograferen is er een Fotoworkshop met natuurfotograaf Bob Luijks.

Geïnspireerd? Kijk voor aanvullende informatie zoals starttijden en deelnamekosten op www.staatsbosbeheer.nl/depelen Je kunt ook een mail sturen naar: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch contact opnemen met het Buitencentrum: 0495 – 641 497. De Pelen is het startpunt van alle activiteiten in De Groote Peel en ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

staatsbosbeheerBehalve meedoen met een georganiseerde activiteit kun je bij De Pelen ook elke dag het Kabouterpad lopen. Trouwens, wist je dat er op nog veel meer locaties in Nederland het Staatsbosbeheer Kabouterpad is uitgezet? Staatsbosbeheer heeft de meivakantie daarom uitgeroepen tot ‘Kabouterweek’. Kijk vanaf 28 april op www.kabouterweek.nl wat er allemaal te doen is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie