Skip to content

Nederweertenaren organiseren zich tegen gevolgen Randweg

Redactie
6 mei 2015 | 19:01

Advertentie

Randweg Nederweert Alle varianteDe acties die in 2014 werden gevoerd om te voorkomen dat Nederweert een randweg kreeg, krijgen een vervolg. ‘Stakeholders’ en actiegroepen enerzijds en bewoners van de kern van Nederweert anderzijds hebben begin dit jaar contact met elkaar gezocht. Dat heeft erin geresulteerd dat er een werkgroep is gevormd van verontruste inwoners. Deze werkgroep wil de inwoners van Nederweert mobiliseren tegen de verkeersplannen van de gemeente en de ongewenste effecten hiervan, ook op de Nederweerter kern.

Nederweertenaren organiseren zich tegen gevolgen Randweg

Evenals de alliantie waarin vorig jaar vijftien organisaties optrokken tegen de gemeentelijke plannen, is ook deze werkgroep breed samengesteld. Van direct belanghebbenden zoals aanwonenden aan het tracé van de nieuwe Randweg tot aan bewoners van de Nederweerter kern.

Ongewenste effecten
De werkgroep start vrijdag 8 mei officieel een on-line petitie om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen van Nederweertenaren die tegen de aanleg van de Randweg zijn. Voornaamste doel van deze actie is de bewoners van Nederweert te informeren over de verkeersplannen van de gemeente en de ongewenste effecten daarvan. De Nederweerter burgers kunnen hun ongenoegen over deze plannen uiten door een handtekening te zetten onder een petitie tegen de Randweg. Op 3 juni wordt deze petitie tijdens een informatiebijeenkomst van de Projectgroep Randweg Nederweert aangeboden aan het Nederweerter college en de provincie.

De werkgroep verspreidt de komende weken in de kern en op Budschop huis-aan-huis een flyer om de inwoners op deze actie te wijzen en ze op te roepen de petitie te ondertekenen.

Sinds een week is de website www.randwegnederweertproblemen.nl on line. Deze website geeft informatie over de actie en laat de gevolgen van de aanleg van de Randweg zien. Daarnaast kun je hier http://randwegnederweertproblemen.petities.nl de petitie onderteken.

Advertentie

26 Reacties

  1. Heel makkelijk om overal maar op tegen te zijn en anderen te vragen daarin mee te gaan. De enigen die echt hinder ondervinden zijn degenen die geraakt worden door het tracé van de randweg en direct omwonenden. Zij moeten uiteraard ruimhartig gecompenseerd worden. Voor de overige inwoners van Nederweert heeft de randweg vooral voordelen.

    Wellicht een goed idee om als tegengeluid een petitie voor de nieuwe randweg te organiseren….

    Of een petitie tegen JAN die bij voorbaat overal op tegen is zonder reëel alternatief.

    • Beste Josh / eigen mening,

      Ik vrees dat je toch niet helemaal goed geinformeerd bent.
      Zelf ben ik een voorstander van de randweg, (Die had je niet verwacht he?) altijd al geweest en op zichzelf zal ik dat ook blijven. Maar het plan zoals het er nu ligt is slecht…heel slecht… niet alleen voor de aanwonenden, maar voor een heel groot deel van Nederweert, en ook Budschop.

      De randweg zou, zelfs als het trace niet is wat je wil zeker voordelen kunnen hebben. Echter een randweg heeft alleen zin als je ook op die weg kan komen. OOK de Nederweertenaren.

      Het plan zoals het er nu ligt is bijvoorbeeld de aansluiting van de bredeweg op deze randweg geschrapt.
      Dat betekent dat er eigenlijk vanuit de kern (en de hele wijken die daar de afgelopen jaren gebouwd zijn) geen fatsoenlijke aansluiting meer is op de randweg. Dan zijn er 2 mogelijkheden; of je rijdt met een grote boog langs het kanaal (en dat wil je niet), of je rijdt via de molenweg. Ik weet niet of je daar wel eens komt in de spits, met het geslalom tussen de gepakeerde auto’s door, maar dat wil je zeker niet.

      De gemeente schermt met een onderzoek wat is uitgevoerd, maar wat de gemeente er niet bij verteld is dat sinds het onderzoek gedaan is men wel in de plannen heeft geknoeid door b.v. die aansluiting van de bredeweg weg te halen.

      Nee, de randweg is op zichzelf een goed idee, maar de gemeente Nederweert moet zich wel realiseren dat als ze een goede randweg willen, ze daarvoor moeten betalen. en dat dat blijkbaar meer dan 5 miljoen is.. Kunnen of willen ze dat niet, dan moeten ze zich afvragen of ze eigenlijk wel een randweg willen (dus MET de noodzakelijke aanpassingen), of dat ze eigenlijk die wil niet hebben.

      • Josh is natuurlijk John. Sorry, Autocorrect op mijn telefoon werkt niet altijd goed 🙂

  2. John, je hebt het goed verwoord.
    Hoezo moeten alle inwoners van Nederweert een petitie tekenen tegen de randweg.
    Men moet niet iedereen over één kam scheren. De meeste inwoners zullen voor een nieuwe randweg zijn en hebben er alleen maar voordeel van. En hoezo flyers uitdelen in de kern en in de Budschop.
    Budschop, wat heeft Budschop hiermee te maken. O ja, JAN natuurlijk.
    Die zijn toch altijd overal op tegen, zonder reeël alternatief.
    Of komt deze nieuwe randweg nu in een keer dwars door Budschop te liggen.

    • Is prima dat mensen blij zijn met deze randweg, zouden ze ook blij zijn als ze VERPLICHT je grond of huis moet verkopen voor een schijntje!!!! NEE dat denk ik niet. Mensen die er jaren wonen en opgegroeid zijn moeten noodgedwongen vertrekken voor deze onnodige randweg die alleen maar duurder en duurder wordt met de jaren want ze praten hier al meer dan 20 jaar over, alleen wordt steeds de locatie verlegd en moet er WEER onderzoek gedaan worden wat handen vol geld kost!!! En wie is er nu goed met deze weg…….Juist de mensen die er grof aan verdienen!!!! Niet de mensen die de weg dwars door de tuin of huis krijgen te liggen

  3. John,

    Ik zou van jou graag de voordelen van de Randweg voor de inwoners van Nederweert willen horen.. Want zoals je weet betalen wij €5.000000,- voor deze weg.

  4. Eigen mening,

    Inderdaad, wat zou je daar nu eens van vinden, als de weg over Budschop ging? Dit “alternatief “is zonder onderbouwing, heel snel door de bestuurders doorgestreept..
    Goed idee om dit alternatief terug op tafel te leggen?

  5. helemaal geen dom idee een petitie voor de nieuwe rand weg. en wat dom om in budschop flyers uit delen de bewoners van budschop en ospel en zelfs someren en asten hebben allemaal voordeel bij de nieuwe rand weg er hebben meer mensen voordeel van deze weg als mensen die tegen deze weg zijn

    • Als Someren en Asten zoveel voordeel hebben, dan moeten ze ook maar meebetalen. Maar dat doen ze niet, dus…!?

    • Pollens,

      ik word er een peu nerveu van, reeds!

  6. Van Oekel,

    Je hebt 100% gelijk. We missen je show. Daar was je echt beter.

  7. Voor de verkiezingen hebben de partijen zich duidelijk uitgesproken over de mogelijke komst van een randweg als oplossing voor de huidige verbinding, die echt niet meer van deze tijd is. Klare wijn. De vervolgstappen die worden genomen hebben dus een democratische grondslag. Een petitie nu heeft dat niet. Symbool politiek.

  8. Door de aanleg van de randweg, wordt het aantrekkelijker om in de kern van Nederweert te wonen. De herinrichting rondom het kanaal zal een impuls geven aan de woningmarkt, waardoor er minder jongeren uit Nederweert weg gaan en andere weer juist hier naar toe willen komen. Dus profiteren de scholen, verenigingen en het mkb van. Rechtvaardige dat de 1000 pp? Als je huis meer waard wordt? Voor mij wel. Iedereen heeft stemrecht, dan mag je kiezen. Nederweert koos, en koos dus voor deze oplossing.

    Een handtekeningen actie met naam, adres en leeftijd juig ik toe. Maar dat zullen er toch ruim 6500 moeten zijn, voor een meerderheid.

    Niets doen is mijn inziens geen oplossing. Een overheid is er om iets te doen. Daar krijgen zij en hun ambtenaren voor betaald.

  9. Ik ben ook tegen.
    Tegen de actie groep, altijd negetief en alleen maar de fout bij de gemeente neer leggen. Het centrum is niet goed, de randweg en nu hebben ze ook weer de carpoolplaats. Om als dorp leefbaar te blijven moet je blijven ontwikkelen op alle gebieden. De actie groepen die overal tegen zijn en alleen maar negatieve dingen zien, zij maken “ons dorp kapot”
    Steek je tijd in positieve acties MET een randweg. Mischien kunnen jullie daar flyers voor uitdelen

    • Zo Bert, jij bent zeker zo’n ja-knikker/meeloper die overal braaf ja op zegt zonder zich ook maar iets te verdiepen in welke materie dan ook. Jij komt er wel!

  10. Goed initiatief! Inwoners van Nederweert die kritisch zijn ten opzichte van plannen van de gemeente. Daar lijkt mijn niets mee mis!
    Dat het gevolg van de nieuwe randweg is dat de Nederweertse kern moeilijk bereikbaar wordt was mij niet bekend. Wanneer wilde de gemeente deze plannen in ‘Het Gemeente Contact’ zetten?? Er wordt steeds gepraat over de Randweg maar over de gevolgen blijft het akelig stil. Als ik de plannen zie wordt het vanuit Budschop toch wel moeilijk om de boodschappen te halen.

  11. Sluit me aan bij Rob: een GOEDE randweg welke Nederweert fatsoenlijk ontsluit en met voldoende mitigerende maatregelen om overlast te beperken voor burgers/betrokkenen kan Nederweert (en omstreken) goed doen. Maar dan alstublieft geen half ei en dus lege dop, maar iets fatsoenlijk. Zelfs als dit nog meer zou kosten.

    Overigens Henk, jouw voordelen worden wel extreem overdreven….het wordt hier echt geen Disneyland voor de jongeren….

    • Dat is juist het probleem. Er moet flink gesneden worden in faciliteiten en mitigerende maatregelen om binnen het budget te blijven. Dat betekent dat er er geen fatsoenlijke weg mogelijk is.

  12. Moeten de overige 14.000 inwoners van Nederweert zich nu gaan organiseren voor een randweg? Heb altijd gedacht dat we daarom elke 4 jaar naar de stembus gaan. Pas actief worden als je iets niet wilt getuigt overigens van weinig betrokkenheid.

    • Ik heb voor de verkiezingen de programma’s van de partijen bekeken. Er stond helemaal niets in over de aanleg van de randweg. Men zegt zelfs dat de partijen is gevraagd om de randweg uit het verkiezingsprogramma te houden……

  13. Henk, jij denkt echt dat een huis meer waard wordt als je ineens een lawaaierige randweg achter je tuin hebt liggen!? Waar haal je het vandaag zeg…

    Alles heeft voor- en nadelen maar iedereen hier gaat er maar vanuit dat “mits alles goed geregeld wordt” er voordelen zijn. En ja, dat is zo… Alleen dat MITS, hebben jullie dat ook al eens bekeken? Hebben jullie bijvoorbeeld enig idee waar er geluidswallen komen? Dus dan heb je ook gezien waar ze vooral NIET komen…

    Lekker makkelijk als je vanuit je huurhuisje op West ofzo loopt te reageren, maar mocht je een koophuis behoorlijk dicht langs deze weg hebben dan lulde je wel anders, jammer dat daar geen begrip voor is!

  14. De argumenten van de verschillende plannen van nederweert spreken elkaar zó tegen… Ten eemmmm

    • Te vlug op enternu.. Enerzijds moet budschop bij de kern betrokken worden en wordt gesteld dat de N266 een barrière vormt (nee mensen, het kanaal is de barrière). Daarom moet er een randweg komen die in verschillende rapporten van Kragten onnodig is verklaard, worden er allerlei wegen afgesloten en wordt het voor budschop enkel lastiger gemaakt om in de kern te komen. Schiet mij maar lek…

  15. Ongelofelijk dat zo veel mensen een reactie geven, zonder erbij na te denken wat het mensen direct kan benadelen in hun welzijn of in hun portemonnee. Hieruit blijkt dat onze samenleving helaas steeds individualistischer wordt………….

  16. Provincie word gevraagd om de A 2 en de A 67 te verbreden als ze goed samen corresponderen dan kunnen ze Nederweert en route Helmond daardoor verlichten met eventueel een afrit bij Aste of Maarheeze dan vangen ze meerdere vliegen in een klap en helmond kom je ook nog tegemoet . Iedereen blij , niet dan. Gr Teng

  17. mooi verhaal, snap je er zelf iets van Teng?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie