Skip to content

GV Wilskracht, en hoe nu verder

Redactie
8 mei 2015 | 23:11

Advertentie

GV Wilkracht Nederweert ALV 3560Vrijdagavond zijn leden van GV Wilskracht Nederweert bijeengekomen in sporthal de Bengele om te praten over de toekomst van hun vereniging. Het was eigenlijk de bedoeling om tijdens de vergadering de vereniging op te heffen maar dit blijkt juridisch ‘nog’ niet te kunnen. De vereniging heeft financiële problemen en deze zullen eerst opgelost moeten worden.

Het verloop
Woensdag 7 januari 2015 hebben de leden vóór het voortbestaan van GV Wilskracht gestemd nadat eind 2014 bekend werd dat de vereniging er heel slecht voorstond. Er was eigenlijk geen bestuur meer en sinds 2006 waren er geen ledenvergaderingen meer gehouden. Financieel was er inmiddels een forse schuld op gebouwd. Er werd een werkgroep geformeerd die moest onderzoeken hoe de verenging, al dan niet in een afgeslankte vorm, door zou kunnen gaan.

Maandag 23 februari heeft deze werkgroep een plan gepresenteerd. De blauwdruk bood voldoende toekomstperspectief. Voorwaarde was wel dat een nieuw bestuur gevormd moest worden. Drie leden zijn opgestaan en aan de slag gegaan. Echter na een week kwamen zij erachter dat het niet te verenigen was met hun werk en hun privéleven gezien de tijd en energie die erin gestoken moest worden.

Hiermee kwam de vereniging in een impasse en zijn per direct alle activiteiten stopgezet. Toen bleef het stil….

Juridisch
GV Wilskracht heeft  een schuld van ongeveer 24.000 euro. 12.000 euro aan de gemeente en 12.000 euro aan Sportservice Brabant, de werkgever van de trainers. Voor deze schulden moet een oplossing worden gezocht alvorens de vereniging formeel opgeheven kan worden. Omdat er sinds 2006 geen Algemene Leden Vergaderingen zijn gehouden is, strikt juridisch gezien, het bestuur aansprakelijk. De schuldeisers zouden dus formeel een beroep kunnen doen op oud-bestuursleden. Woensdag heeft de wethouder een gesprek met de andere grote schuldeiser. Hier zal ook de positie van voormalig voorzitter Wernink aan de orde komen.

De gemeente, als schuldeiser, is nooit een blokkade geweest voor GV Wilskracht. “Het was geen probleem geweest het aflossen van de schulden uit te smeren over een of twee jaar”, aldus wethouder Geraats. “Nu er geen bestuur meer is hebben we echter als gemeente alles aan banden moeten leggen“. Er mocht vanaf begin maart dus geen gebruik meer worden gemaakt van de sporthal en de turntoestellen zijn letterlijk aan de ketting gelegd.

Zodra er een oplossing is voor de schulden van de vereniging krijgen de leden een oproep voor een Algemene Leden Vergadering om de vereniging te ontbinden. Het is dan van belang dat het quorum (2/3 van de leden) aanwezig is om een besluit te kunnen nemen. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt die zelfde avond een tweede vergadering uitgeroepen. Met de aanwezige leden wordt er dan een besluit genomen.

En hoe nu verder
De vereniging wordt binnenkort opgeheven, dat is inmiddels wel duidelijk. Om toch in het huidige aanbod te blijven voorzien wordt aanspraak gemaakt op Gympoint. Een stichting met als doel het aanbieden van beweging in kleine dorpskernen. Oprichter van de stichting, Pieter ten Wolden, heeft uitleg gegeven over hoe het in zijn werk gaat. Tot voor de zomervakantie blijft alles zoals het is. Leden kunnen vanaf maandag hier al gebruik van maken. Dit geldt voor het turnen, de gymnastiek en de ouderen gym. De dansers hebben inmiddels een plek gevonden bij Shintai dance, body & more en een ouderen gymclub gaat zelfstandig verder. Voor de jeugd zal nog een oplossing gezocht moeten worden.

Advertentie

1 Reactie

  1. Mw. Wernink goed gedaan. Goed op de centjes gepast. Komen de “lijken” bij de gemeente ook nog uit de kast??


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie