Skip to content

Medisch plein bij locatie Wijen dé oplossing

Redactie
12 mei 2015 | 11:20

Advertentie

Bèr Moonen Nederweert

Op 21 april jl. zou het Masterplan voor het centrum in Nederweert nogmaals onderwerp van gesprek zijn tijdens de vergadering van de gemeenteraad. De fractie JAN vroeg echter de bespreking uit te stellen wegens te late toezending van stukken en het niet bevragen van betrokkenen. Bèr Moonen uit Nederweert maakt gebruik van deze ‘pauze’ om het gemeentebestuur de hand te reiken. “Observeer huidige ontwikkelingen en laat de markt zijn werk doen.” Een even geniale als eenvoudige oplossing voor het dilemma van Nederweert?

Medisch plein bij locatie Wijen dé oplossing

Bèr Moonen ergerde zich mateloos aan het artikel “Het dilemma van Nederweert” in Dagblad De Limburger op 24 april jl. Het negativisme stoort hem. Daarom poneert hij zijn stelling. Niet om als betweter te worden afgeschilderd, maar om het gemeentebestuur een suggestie aan de hand te doen. “En om het algemeen belang te dienen ten gunste van de belastingbetaler.

Waarom zou er een supermarkt bij moeten komen op de locatie Wijen als er voor een gemeente als Nederweert eigenlijk al te veel supermarkten zijn? Waarom niet afgaan op de ontwikkelingen in dat gebied en die uitvergroten?” Dat zijn vragen die Bèr Moonen, voormalig voorzitter van MKB Weerterland, Limburg en bestuurslid van het MKB-hoofdbestuur Nederland, bovendien eigenaar/directeur van Moonen Packaging, zich stelt.

Het voorstel van het gemeentebestuur is te gek voor woorden. Slopen en herbouwen van bestaande panden en dat op kosten van de belastingbetaler. Waar bemoeit de gemeente zich mee. Kijk naar de marktwerking en laat ontwikkelingen zijn gang gaan”, is Bèr’s stellige mening. Rondom en in het pand Wijen hebben zich op een natuurlijke manier allerlei medische en gezondheidsgerichte organisaties gehuisvest. Een apotheek, een huisartsenpraktijk, een diagnostisch steunpunt en een fysiotherapeut. Een fantastische ontwikkeling volgens de retailnestor. “De gemeente moet voorwaardenscheppend zijn, maar zich niet met de inhoud bemoeien.” Volgens Bèr leent het gebied bij Wijen zich uitstekend voor verdere ontwikkeling tot een medisch plein. “Sloop het pand Wijen, creëer extra parkeerplaatsen en zorg zo voor een goed toegankelijk gebied voor enerzijds medische zorg en anderzijds de toegang naar het winkelgebied. Stimuleer ondernemers die zich bezighouden met allerlei facetten van gezondheid, zoals een bedrijf in haarwerken, een logopedist en weet ik al wat niet meer. Laat bedrijven in deze sector de samenwerking opzoeken en zich vestigen rondom dit plein.

De voormalig MKB-voorzitter laat vanzelfsprekend de detailhandel niet in de kou staan. “Het eenrichtingsverkeer in de Kerkstraat en Brugstraat doet geen goed aan de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de winkels. Er is een wetmatigheid die aangeeft dat de klant dicht bij de winkel wil parkeren en dan nog het liefst gratis. Luister en handel daarnaar”, is zijn advies aan de portefeuillehouder economie/bedrijvigheid van de gemeente Nederweert. En verder is zijn advies: “Versterk de Kerkstraat en de Brugstraat als winkelgebied door er een 30 km zone van te maken en trek het lint van winkels door naar Budschop. Op die manier maak je een leuk en bruisend winkelgebied, rondom de bestaande horeca en bedien je zowel de klant als de detailhandel. Maak er geen loze winkelruimte bij, maar stimuleer de vestiging van winkels in de bestaande panden en zorg voor een natuurlijk verloop naar Budschop, via een tweezijdig te bereiken Brugstraat. Maar bovenal, laat de markt z’n werk doen.” Aldus Bèr Moonen.

Tekst: Sparkle Tekst & Communicatie

Advertentie

22 Reacties

  1. Ik vind het klinken als een goed plan, kan er weinig tegenin brengen. Voor de winkeliers (die het nu toch al niet zo makkelijk hebben lijkt me) moet dit toch ook als muziek in de oren klinken? En voor ons als klanten ook, meer parkeerplaats rondom de Emté/dokter/gemeentehuis is volgens mij ook geen overbodige luxe. Chapeau voor dit burger-initiatief!

  2. Ber
    ik ben blij met je reactie maak eens een afspraak met Frans Duijts voorzitter centrumanagement, hij heeft een soortgelijk plan gedeponeerd bij de wethouder. Huisartsen, apotheek, groene kruis/medicura en evt wmo loket zouden er in gehuisvest kunnen worden volgens die visie. Er is dan voldoende parkeer ruimte en er boven huisvesting voor jonge mensen. Een doelgroep die we graag in Nederweert willen houden, dit zou de eerste stap kunnen zijn. De supermarkten blijven dan waar ze zitten en er wordt geen afbreuk gedaan aan het centrum. De stelling verlengen van het centrum tot staat gaat volgens mij nog niet ver genoeg. Winkels zijn er en blijven er vanaf kerkstraat noord, kerkstraat,brugstraat,tot en met Budschop St Rochusstraat.
    Ondernemers die al jaren in genoemde straten gevestigd zijn kan je toch niet zomaar aan hun lot overlaten
    door het “kernwinkelgebied” vast te stellen.. b.v. Slagerij Leo Hermans, Pleunis Mode, Florence, Bloemisterij Winters zijn stuk voor stuk zaken met boven regionale bekendheid en aantrekkingskracht voor de rest van het centrum.

  3. Prima initiatief Bèr, eindelijk eens iemand met visie over de toekomst.

  4. niks aan te voegen misschien een klein parkje aanleggen daarbij .
    Want klein beetje groen erbij in het centrum zou geen kwaad kunnen

  5. Zou er gelijk een crematorium bij maken.

  6. eindelijk eens iemand die ook eens naar de portemonnee van de burger kijkt.

  7. GOOD Bèr !!!
    Ik denk dat minimaal 80% van de winkeliers en 100% van de klanten er ook zo over denkt.
    Weg met het eenrichting verkeer.
    Op dit moment is de kreet : NEDERWEERT, JE MOET ER OMHEEN.
    Vooruit gemeenteraad.!!!!!
    Luister naar de inwoners en niet naar voorstellen die andere “wijze” mensen van onderzoekbureau’s doen. Die hoeven hier straks niet te wonen.
    Voorkom dat we straks moeten zeggen: NEDERWEERT HEEFT HET GEHAD

  8. Er komt geen supermarkt bij. De huidige drie service supermarkten willen groter omdat ze in een te klein jasje zitten. Dat is marktwerking, maar die kans krijgen ze dan niet! Ik heb liever 1 grote supermarkt dan 3 van die kleintjes.

    Indien er behoefte is aan een medisch plein, waarom ligt pand Wijen dan leeg?
    Een even geniale als eenvoudige oplossing is slopen en parkeerplaatsen? Laten we het dan goed aan pakken en meteen de Rabobank en het gemeentehuis slopen. Hebben we heel veel parkeerplaatsen en groen genoeg. Hoe geniaal en eenvoudig is dat! Voor boodschappen en het ophalen van ons paspoort gaan we dan naar Weert.
    In de Kerkstraat en Brugstraat is al éénrichtingsverkeer, vervolgens gaan we die 30 km zone invoeren, dan is de laatste stap; auto-vrij zo gemaakt. Leegstaande winkelpanden gaan we ook weer slopen en laten we parkeerplaatsen of groen voor terug komen.
    Er zal weinig meer te doen zijn maar ouderen kunnen rustig over straat en er zal genoeg medische zorg zijn.

    Nederweert het groenste en rustigste dorp van de gemeente Weert! Daar kun je mooi omheen via de nieuwe Randweg!

  9. GOOD Bèr !!!
    Ik denk dat 80% van de winkeliers en 100% van hun klanten het met je eens zijn.
    Weg met dat een richting verkeer.
    Door het verplaatsen van Jan Linders zullen meer zaken op het Lambertushof volgen of het het niet meer kunnen bolwerken.
    Resultaat: leegstand op Lambertushof.
    Heb je daarvoor de Kerkstraat heringericht?
    “Wijze” mensen van buiten Nederweert kunnen makkelijk adviezen geven, over de toekomst. Zij hoeven hier niet te leven.
    Ik hoop dat onze slimme gemeenteraad , niet naar hen, maar naar de burgers van Nederweert luistert.
    Voor deze keer kan dat toch wel!!!
    Dan hoeven we straks niet te zeggen : NEDERWEERT HEEFT HET (GEHAD)

    • Als Lambertushof leeg komt te liggen kunnen we het slopen of maken we er een medisch plein van. Apotheek en kruidvat liggen er al.

  10. Ik ben het voor 80% eens met het plan alleen niet om het een richtingsverkeer weer op te heffen de Kerkstraat is nu veel veiliger geworden niemand die je nog van de stoep afrijd en het is er nu veilig om te lopen en fietsen

  11. Jos, weet niet of je de rest van het nieuws ook nog gevolgd hebt, maar de Rabobank verdwijnt al op korte termijn uit het huidige pand hoor…

    • Daarom mijn sloop idee. Of dacht je soms dat ik vind dat het pand inclusief bankmedewerkers tegen de vlakte aan moet…

  12. voor de medewerkers zou ik het persoonlijk sneu vinden maar de bank mogen ze van mij compleet afbreken ja… Geen banken, geen crisis, maarja, dat levert weer een heel andere discussie op hierzo…

  13. Ik zou zeggen laat alles zo als het nu is.
    Alleen pand Wijen tegen de vlakte. Klinkers erop en klaar.
    Hoop geld en discussies bespaard !

  14. ik vind het een goed idee van ber
    weg met het een richtings verkeer,en zorg voor meer parkeer mogelijkheden
    wel zou ik graag zien dat de barriere tussen budschop en nederweert kleiner wordt
    dit kan naar mijn mening op een eenvoudige wijze ,wat niet veel kosten met zich meebrengt
    veeg de kanaal kanten vanaf de chinees tot het viaduct van de randweg aan beide kanten schoon
    maak er een soort park van, met een mooie aanplant
    de paden van vroeger toen ze nog schepen trokken liggen er nog

  15. Ber,

    De dure adviesbureau’s zijn niet blij met jou plan. Je laat zien dat zij overbodig zijn. Laten we hopen dat Mackus & Co dit ook zo zien.

    Bespaart Nederweert veel geld en gegarandeerd dat veel winkeliers en inwoners weer opgelucht adem zullen halen.

  16. Wat raar dat we weer tornen aan de rijrichting in de Kerkstraat. Het waren toch de winkeliers die dit wilden en hebben gekregen. Wijen plat??; wie betaalt dat? Rabo plat; wie betaalt dat?
    Budschop bij het winkelgebied; dat was de visie en het beleid van het CDA; die wilden dat niet! Wat dacht u van een nieuw College voor Nederweert!!!

    • Wijen en Rabo plat, wie dat betaald? Ber Moonen toch?

  17. Jammer,

    Mackus heeft het idee van Ber al in de prullenbak gegooid. Jaren ervaring als bestuurder en veel vakkennis tellen niet meer.
    Ber Moonen, een man, die weet waar hij over heeft. Zelfs hij komt er bij deze wethouder niet door.
    Hubert weet het beter.Hij weet wat goed voor ons is!

    Het gepeupel moet gewoon gedwee volgen dan komt alles……………..

    • zo weet Hubert ook hoe het met de afvalbakken moet.
      steeds vol die dingen.
      hoe moeilijk kan het nu allemaal zijn?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie