Skip to content

Meld misdaad in het buitengebied

19 mei 2015 | 8:27

Politie Leudal Nederweert  3677Elkaar snel weten te vinden, informatie uitwisselen en elkaar aanspreken. Het zijn onderdelen die bijdragen in de aanpak van criminaliteit in het buitengebied. Dat zeggen de wijkagenten Ivo Kwantes en Frank Mans. Ze werken samen aan het versterken van de aanpak van criminaliteit in het buitengebied. Dat doen ze met een groot aantal partners, onder wie de gemeenten Nederweert en Leudal, LLTB en Meld Misdaad Anoniem. Afgelopen week troffen de agenten elkaar op de gemeentegrens.

Meld misdaad in het buitengebied

Meld misdaad anoniem 0800-7000

Politie 0900-8844

Nederweert en Leudal hebben een prachtig buitengebied. Het is er goed wonen, werken en recreëren. Beide gemeenten steken in op een vitaal buitengebied waar iedereen op zijn eigen manier van kan profiteren en genieten. De laatste jaren zien we echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Criminelen dumpen er regelmatig hun drugsafval of stelen diesel, koper of machines uit schuren. Dit willen we niet in ons buitengebied. Wat we daar tegen kunnen doen, is MELDEN!

Overlast raakt ons allemaal
De overlast voor het milieu en de economische schade door crimineel gedrag raakt ons allemaal”, zegt wijkagent Kwantes. “Kijk bijvoorbeeld naar de vrachtwagen met drugsafval die onlangs gevonden is in Weert. De maatschappij, dus de burgers, draait uiteindelijk op voor de opruimkosten van het goedje.” Om de meldingsbereidheid te vergroten willen de partners binnen het project gebruikmaken van de kennis van de burgers. “Ook zij willen een veilig buitengebied”, aldus wijkagent Mans.

Stukjes van de puzzel
Voor de campagne zijn de gebruikers van het buitengebied in kaart gebracht. De professionals, die bijna dagelijks ‘in het veld’ werkzaam zijn, kregen een workshop aangeboden. Verder waren er twee publieksavonden. Vervolgens zijn de wijkagenten gesprekken aangegaan met andere gebruikers van het buitengebied. “Het draait voor een groot deel om bewustwording én om verdachte situaties daadwerkelijk te melden,” zegt Kwantes.

Melden is de norm
Om de bewustwording te vergroten, zijn de afgelopen weken een groot aantal posters opgehangen in gemeenschapshuizen en andere openbare gemeentelijke gebouwen. Het is slechts een klein onderdeel, maar ook daarmee maken we campagne zichtbaar. Vorige week troffen de agenten zich op de gemeentegrens bij Leveroy en werden er ervaringen gedeeld. Ondertussen gebeurt er meer. Zo werkt de politie samen met de LLTB aan de hennepbestrijding in het buitengebied.

Hennepbestrijding
Al jaren hebben agrarische ondernemers te maken met onvrijwillig gebruik van hun percelen maïs of asperge voor de teelt van hennep door criminelen. Voor alle getroffen ondernemers geeft dit veel ergernis, schade, verdachtmakingen en rompslomp.

Waarom anoniem melden?
De wijkagenten realiseren zich dat de agrarische sector het op dit moment erg druk heeft met de werkzaamheden op het land. “Zolang we elkaar weten te vinden en we ons ervan bewust zijn dat we verdachte situaties ook daadwerkelijk melden, komen we al een stuk bij het achterliggende doel van de campagne”, aldus wijkagent Mans.

Advertentie

3 Reacties

  1. Op welk telefoonnummer jongens, kan er dat niet beter even bij gezet worden? ^^

    • B.Server dat kan via politie 0900-8844 of Meld misdaad Anoniem 0800-7000

    • Kijk, dit is belangrijke info! Veel mensen vergeten die nummers, goedzo Harold!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie