Skip to content

Activiteitenoverzicht buitencentrum De Pelen – juni 2015

26 mei 2015 | 11:00

Activiteitenkalender Buitencentrum De Pelen OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. Hieronder vind je een overzicht wat er in juni allemaal te doen is.

Vollemaanwandeling – dinsdag 2 juni
Vollemaan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens de wandeling kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Gestart wordt om 21.00 uur bij de ingang. De excursie duurt tot 22.30 uur en deelname kost 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro per kind. Reserveer online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Turfstekerstocht – zondag 7 juni
In het spoor van de turfsteker wandel je over peelbanen en knuppelbruggen. Een Peelgids vertelt bijzonderheden over de Peel en zijn verleden en laat je de weidsheid, het veen en de stilte op een bijzondere manier ervaren. Gestart wordt om 11.00 of 14.00 uur bij de balie. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind. Reserveer via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Optreden van de Limburgse Jônges – zondag 7 juni
Deze amateur zanggroep uit het Weerter Land zingt meerstemmig, goed in het gehoor liggende liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse heden en verleden. Het zijn bekende melodieën op zelf gemaakte dialectische tekst. De groep verzorgt om 13.30, 14.15 en 15.00 uur een optreden in het overdekte Amfitheater. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Optreden van de Hot Buskers – zaterdag 13 juni
Hot Buskers uit Nederweert brengen een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alt. country en folk blues. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting met één dame en vijf heren rondom één microfoon. Het concert begint om 20.00 uur in het overdekte Amfitheater. Deelname kost 2,50 euro per persoon.

Theatermiddag voor kinderen – zondag 14 juni
Reintje & haar Voskes, een vrolijke kinderband uit Nederweert heeft al vaker in het Buitencentrum opgetreden en elke keer is het feest! Om 13.30 uur spelen en zingen ze nummers van onder andere Dirk Scheele, Kleintje Kaf, Cowboy Billy Boem, VOF de Kunst en Jeroen Schipper. Meezingen, wiebelen en klappen gewenst! Om 15.00 uur neemt Axel Bart je mee naar een magische wereld. Een show boordevol magie, illusies, mentalisme en goochelarij voor jong en oud. Je ziet het onmogelijke gebeuren vlak voor je neus. Beleef en verwonder! De Theatermiddag vindt plaats in het overdekte Amfitheater. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Verrassende Vaderdagwandeling – zondag 21 juni
Verras vader en trakteer hem en jezelf op een actieve ontdektocht in de natuur. Vader wordt tijdens deze actieve excursie vooral op zijn boswachter kwaliteiten getest. Een boom meten, waterdieren scheppen, een takkenwal maken en nog veel meer leuke opdrachten in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel. Gestart wordt om 11.00 uur bij de balie. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind. Reserveren gewenst via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Optreden Boerenkapel Klink Klaor – zondag 21 juni
De boerenkapel ‘Klink Klaor’ komt uit het Weerter kerkdorp Laar en in het Limburgs dialect rijmt dat mooi: ‘Klink Klaor oet Laor’. Ze zijn veelal te zien en te beluisteren bij schuttersfeesten, muziekkapellentreffen en – zoals heel veel andere Limburgse blaaskapellen – spelen ze elk jaar wel een keer op een wijnfeest aan de Moezel. Bij Buitencentrum de Pelen brengen ze een gevarieerd repertoire van populaire nummers en evergreens. De optredens zijn om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Deelname is een vrijwillige bijdrage.

Buitencentrum De Pelen bevindt zich aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie