Skip to content

Gedeputeerde Geurts bezoekt gebied nieuwe Randweg

26 mei 2015 | 15:56

Bezoek gedeputeerde Eric Geurts aan Nederweert 2Donderdag 21 mei bezocht gedeputeerde Eric Geurts Nederweert. Hij bekeek o.a. de huidige verkeerssituatie en het buitengebied waar de nieuwe provinciale weg gepland staat. De eerste fase van het project Verbeteren wegverbinding A2-N275-N266 zit erop. Zes alternatieve tracés en vier varianten zijn onderzocht, gewogen en getoetst. Op basis van de uitkomsten adviseerde de gemeenteraad aan Gedeputeerde Staten (GS) te kiezen voor randweg optie 2A variant 3, een randweg door het buitengebied.

Gedeputeerde Geurts bezoekt gebied nieuwe Randweg

Bezoek gedeputeerde Eric Geurts aan Nederweert 1Geurts liet zich tijdens zijn bezoek informeren door gemeentelijk projectleider Giel van Eck en provinciaal projectleider Henk Luijpers. Samen bezochten ze het gebied waar het voorkeursalternatief staat ingetekend. Ook de huidige situatie, waarbij de N266 de kernen Nederweert en Budschop doorsnijdt, werd bekeken.

Het vervolg van het project bestaat uit twee delen. Een deel is het opstellen van een structuurvisie. Deze visie wordt door Provinciale Staten (PS) vastgesteld. Voordat PS een besluit neemt, wordt de visie ter inzage gelegd. Dat is een belangrijk moment voor alle belanghebbenden, omdat daarmee formeel een mening kan worden gegeven. Het tweede deel bestaat uit het uitwerken van het voorkeursalternatief. Hiermee wordt na de zomervakantie gestart.

Structuurvisie
Gedeputeerde Geurts liet wethouder Mackus weten dat de uitwerking van de structuurvisie iets langer op zich laat wachten. De geplande informatieavond van de provincie en de ter inzage legging van de visie verschuift daardoor ook. De gedeputeerde vertrouwt erop dat de inwoners van Nederweert daarover geïnformeerd worden. Iets dat de wethouder kon toezeggen: “Het project Randweg kan rekenen op een grote belangstelling”.

De provincie Limburg streeft ernaar de structuurvisie zo snel mogelijk klaar te hebben, zodat deze ter inzage kan worden gelegd.

Advertentie

4 Reacties

  1. Hebben ze Dhr. Geurts ook ingelicht over het feit dat de mensen van Budschop/Ospel maar liefst 2 Km moeten omrijden om het centrum van Nederweert te kunnen bereiken….. door het instellen van eenrichtingsverkeer in de Brugstraat moet men de aangegeven “P-route” volgen waardoor de omrij afstand maar liefst 2 Kilometer bedraagt !! Dat schiet lekker op met het opheffen van de barrière werking….

  2. dhr. Geurts is eenzijdig geinformeerd. Waarom zijn de stakeholders of andere belangengroepen niet uitgenodigd?
    College roept altijd dat zij transparant zijn en graag de dialoog aan gaan. Dat hebben ze nu weer prachtig laten zien. Eenzijdig informeren…………………Een beeld geven wat het college wil maar niet het beeld van wat de inwoners van Nederweert willen. De eigen inwoners buiten spel zetten!
    Afstand tussen college en inwoners neemt steeds meer toe.
    Op deze wijze krijgt de gedeputeerde een vertekend beeld.

  3. Ik hoop van harte dat de provincie ook zich ook laat informeren door de stakeholders! De structuurvisie is weer enkele weken vertraagd….. het lijkt erop dat in de bewoners wederom in vakantietijd hun zienswijze mogen inbrengen!! Daar waar ambtenaren maanden/jaren aan mogen werken, heeft de burger maar 6 weken tijd om de stukken te bestuderen/bespreken en te reageren. Het wordt dus zo gepland dan dit ook nog in vakantietijd gebeuren moet. Adviseurs en eventueel advocaten zijn op vakantie. Daar sta je dan als belastingbetalende burger tegen de overheid die zijn zin doordrijft Schandalig!

  4. Ex-gedeputeerde Erik Koppe (VVD) stond eerst ook genoemd in dit artikel: waarom is dit weggehaald?

    Het is wellicht goed om onze nieuwe -uit de PvdA-stal- gedeputeerde Eric Geurts (sinds april 2015 benoemd) vollediger/breder RECHTSTREEKS te informeren. Een mooi (eenzijdig) verhaal van wethouder Mackus en Giel van Eck is een te vertekend en rooskleurig beeld.

    Zijn (openbare/gepubliceerde) contactgegevens zijn te vinden op de site van limburg.nl

    E-mail: e.geurts@prvlimburg.nl
    Tel: (043) 389 7506

    Ook het feit dat zienswijze tijdens vakantie ingediend kan worden door burgers getuigt niet van respect naar burgers en weer eens een staaltje van ‘doordrammen/door de strot duwen’. Er zou toch ook nog een info-bijeenkomst voor zienswijze-periode komen?

    Ook goed om de gedeputeerde op de hoogte te brengen van petitie.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie